Paul Anghel (ANPC), avertisment înainte de Valentine's Day despre ciocolată și alte cadouri

Paul Anghel spune că etichetele trebuie să conțină toate elementele necesare
Paul Anghel spune că etichetele trebuie să conțină toate elementele necesare

Directorul general de la ANPC, Paul Anghel, recomandă românilor să cumpere cadouri doar din locuri autorizate, unde se dă bon fiscal.

„Se apropie Valentine's Day, ziua îndrăgostiților, o sărbătoare modernă a iubirii tot mai populară și în România, în care există tradiția schimbului de cadouri între iubiți. Cu această ocazie se dăruiesc flori, ciocolată și bomboane din ciocolată, bijuterii, produse cosmetice sau alte cadouri romantice. Pentru a oferi un cadou util și plăcut celor dragi, sfătuiesc consumatorii să țină cont de următoarele recomandări: la cumpărarea diverselor sortimente de bomboane și ciocolată, care să nu le afecteze sănătatea, să aibă în vedere faptul că achiziționarea acestor produse se face numai din locuri autorizate.

Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanți, chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic. Înainte de cumpărare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanșeitate) și încadrarea produselor în data durabilității minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător”, a scris, marți, pe Facebook, Paul Anghel, potrivit Agerpres.

Etichetele trebuie completate corect

Etichetele trebuie să conțină următoarele informații: denumirea produsului, numele și adresa producătorului sau ale ambalatorului sau distribuitorului. În cazul produselor din import se vor înscrie numele și adresa importatorului sau ale distribuitorului înregistrat în România, data durabilității minimale, cantitatea netă și condițiile de depozitare. Toate produsele din import trebuie să fie însoțite de etichete cu elementele de identificare și informare în limba română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel