Patul rezistent la cutremure. Te ascunde în timp ce tu dormi și e dotat cu provizii. Cum funcționează - Video în articol

Patul rezistent la cutremure. Te ascunde în timp ce tu dormi și e dotat cu provizii. Cum funcționează  / Foto: Captură video Youtube Insider
Patul rezistent la cutremure. Te ascunde în timp ce tu dormi și e dotat cu provizii. Cum funcționează / Foto: Captură video Youtube Insider

Vezi în articol ce sunt paturile rezistente la cutremure.

Cutremurul produs ieri în România a băgat spaima în mulți oameni, mai ales după seismul devastator din Turcia și Siria, soldat cu peste 40.000 de mii de victime. Pe lângă recomandările generale ale autorităților în ceea ce privește modul în care ar trebui să acționăm în caz de cutremur, putem căuta să ne dotăm și casa corespunzător. De-a lungul timpului au fost inventate fel de fel de obiecte care oferă o siguranță mai mare în astfel de cazuri. De exemplu, știai că a fost inventat un pat rezistent la cutremure? 

Dacă teama de a supraviețui unui cutremur puternic te ține treaz, atunci inventatorul chinez Wang Wenxi te poate liniști cu patul său rezistent la cutremure, scrie hgtv.ca.

Echipat cu un senzor special, atunci când patul detectează zguduirea seismică, mecanismul său intră în acțiune, determinând ca baza patului să se deschidă în centru și să te trimită în jos într-o cameră armată cu oțel, în timp ce cele două piese metalice se închid. Astfel, tu ajungi să te afli într-un spațiu mic închis, un fel de cameră mică.

Patul este dotat și cu provizii

Wenxi a perfecționat designul pe care l-a brevetat pentru prima dată în 2010, în urma cutremurelor catastrofale Wenchuan și Yushu care au zguduit China în 2008 și, respectiv, 2010.

"Cutremurele de la Wenchuan și Yushu au provocat multe victime", a spus Wenxi reporterilor despre modul în care i-a venit ideea pentru acest pat.

"Așa că m-am gândit că cel mai serios lucru pe care îl puteam face era să inventez ceva care să reducă numărul de victime", a spus el.

Cea mai recentă versiune a designerului este construită și mai puternică pentru a oferi și mai multă protecție și include, de asemenea, suficiente provizii (hrană, apă etc.) pentru a susține în viață un supraviețuitor care rămâne prins în interior pentru o perioadă lungă de timp.

Wenxi lucrează, de asemenea, la un design alternativ de "aripă de pescăruş", cu două planșe de oţel deasupra patului, ca un baldachin, care se închid  la primul indiciu de cutremur. O altă interpretare a designului "aripi de pescăruş" este un pat cu aripi curbate dispuse deasupra patului, gata să se închidă şi să transforme dormitorul într-un tub asemănător unui sicriu. Există și alte modele asemănătoare pe care le poți vedea în video de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel