Patrușev acuză SUA că ar folosi Kievul pe post de "berbec" împotriva Rusiei. "Eliberarea Ucrainei de neonazism va marca începutul revenirii securității în lume"

Patrușev acuză SUA că ar folosi Kievul ca berbec împotriva Rusiei. "Eliberarea Ucrainei de neonazism va marca începutul revenirii securității în lume" / Foto: Captură video Youtube Wiki4All
Patrușev acuză SUA că ar folosi Kievul ca berbec împotriva Rusiei. "Eliberarea Ucrainei de neonazism va marca începutul revenirii securității în lume" / Foto: Captură video Youtube Wiki4All

Nikolai Patrușev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, lansează acuzații grave la adresa Statelor Unite.

Nikolai Patrușev susține că Statele Unite folosesc regimul de la Kiev ca "berbec" împotriva Rusiei. Șeful Consiliului de Securitate al Rusiei a făcut aceste declarații la o conferință în Districtul Federal Central, scrie Interfax.

"Declarând țara noastră sursă de instabilitate, Statele Unite formează alianțe anti-ruse, își construiesc putere militară, desfășoară forțe NATO în apropierea granițelor noastre. În același timp, regimul marionetă de la Kiev, care a preluat puterea cu sprijinul anglo-saxonilor, ca urmare a unei lovituri de stat, este folosit ca "berbec" împotriva Rusiei", a spus Patrușev.

Val de acuzații la adresa SUA



În opinia sa, scopul Statelor Unite este "să slăbească, să divizeze și, în cele din urmă, să ne distrugă țara".  În plus, Patrușev susține că americanii și-au reflectat abordările în noua strategie de securitate națională aprobată de președintele Joe Biden în urmă cu o lună.

"Acest document fundamental, care definește politica pe termen lung a Statelor Unite, subliniază încă o dată excepționalismul Americii, confirmă intenția de a-și impune modelul de democrație asupra întregii lumi. Astfel, asigurându-și oficial superioritatea față de alte state, Washingtonul este gata să ia orice măsuri pentru a-și atinge propriile obiective egoiste", a spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

"Politicienii americani moderni susțin escaladarea conflictului militar din Ucraina în toate modurile posibile, participând activ la un război hibrid împotriva țării noastre", a continuat el.

Patrușev, mesaj halucinant: Eliberarea Ucrainei de neonazism va marca începutul revenirii stabilității și securității în lume



Patrușev mai spune că politicienii americani "ar trebui să fie recunoscători pentru păstrarea statului american în a doua jumătate a secolului al XIX-lea".

"Pe atunci, Imperiul Rus, care a oferit asistență militară Statelor Unite în timpul Războiului Civil, l-a sprijinit pe președintele Abraham Lincoln și a împiedicat planurile britanicilor și francezilor de a distruge statul american", a mai afirmat Nikolai Patrușev.

"Astăzi, Rusia contracarează regimul neonazist de la Kiev, care a reînviat cu sprijinul Occidentului colectiv și al rusofobiei frenetice, luptă împotriva genocidului populației de limbă rusă și susține dreptul internațional bazat pe principiile fundamentale ale ONU și nu pe regulile inventate de Statele Unite pentru a-și menține hegemonia. Eliberarea Ucrainei de neonazism va marca începutul revenirii stabilității și securității în lume", a spus secretarul Consiliului de Securitate. 

Mesajul Kremlinului: Europa nu a manifestat un asemenea val de emoție în legătură cu exploziile Nord Stream. Nimeni nu s-a grăbit să cerceteze sabotajul

Kremlinul nu vede motive pentru escaladarea incidentului petrecut ieri în Polonia. 

”Fragmentele rachetei căzute marți în Polonia nu oferă niciun motiv pentru o escaladare. Varșovia ar putea spune imediat că acestea sunt fragmente ale unei rachete S-300 care nu au nimic de-a face cu Rusia”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, potrivit Tass.

”Nu, nu știu nimic despre asta”, a spus el ca răspuns la întrebarea dacă autoritățile ruse au contactat Statele Unite și NATO pentru a preveni o escaladare.

"Dar adevărul este că nu a existat niciun motiv pentru o escaladare. Polonezii au avut toate oportunitățile să afirme imediat că acelea erau fragmente ale unei rachete S-300. În consecință, toți experții și-ar fi dat seama imediat că Forțele Armate Ruse nu aveau nimic de-a face cu acea rachetă”, a mai declarat Peskov. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel