Patru traficanți de droguri români au furat bicicletele din lotul olimpic al Italiei. Prejudiciu de 600.000 de euro. Descindere DIICOT/FOTO

Lotul olimpic al Italiei a rămas fără biciclete, după ce patru traficanți de droguri și le-au însușit. 

Patru bărbați, care se ocupau cu traficul de dorguri pe raza județului Vrancea și Bacău, au fost arestați de polițiști după ce au furat patru biciclete, transmite DIICOT, printr-un comunicat remis presei. Cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Vrancea. 

Comunicatul DIICOT

„La data de 28.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a unui număr de 4 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, deţinerea de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

În fapt s-a reţinut că, în prima parte a anului 2021, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop introducerea în România de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care ulterior o comercializau persoanelor interesate de pe raza judeţelor Vrancea și Bacău. De asemenea, în aceeași perioadă, s-a conturat o linie infracțională distinctă, ce urmărea valorificarea în țară a unor bunuri sustrase din diverse state europene. Astfel, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

La data de 28 octombrie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost identificate și ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franței, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13 850 lei şi 2800 euro.

În timpul cercetărilor efectuate în cauză a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase. În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile”, a fost transmis în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel