Patru şefi ai Direcţiei Rutiere, cercetaţi în cazul poliţistului cu permis fals

Patru şefi din cadrul Direcţiei Rutiere sunt cercetaţi în cazul poliţistului Augustin Căpâlnaş, care a condus cu permis fals. Potrivit  IGRP, au fost identificate indicii cu privire la fapte de natură penală privind încadrarea și promovarea ofiţerului Augustin Căpâlnaş în structurile Poliției Române.

Șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă, a dispus sesizarea unității de parchet competente la finalizarea tuturor verificărilor efectuate de Direcția Control Intern din I.G.P.R. referitoare la un ofițer din cadrul Direcției Rutiere care a condus fără permis. Potrivit unui comunicat al IGRP, au fost identificate indicii cu privire la fapte de natură penală privind încadrarea și promovarea lui Augustin Căpâlnaş în structurile Poliției Române.

Şeful Poliţiei a dispus declanșarea procedurii de cercetare prealabilă față de patru ofițeri cu funcții de conducere din cadrul Direcției Rutiere, în vederea stabilirii existenţiei sau inexistenței abaterilor disciplinare de:

- comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a polițistului sau prestigiului instituţiei, față de un ofițer de poliție, precum și a celei de
- neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, față de toți patru.

La data de 1 aprilie, conducerea IGPR a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără permis de către ofiţerul Augustin Căpâlnaş.

Totodată, IGPR precizează că, din verificări, s-a stabilit că ofițerul Augustin Căpâlnaş nu a participat în calitate de conducător auto la nicio misiune de însoțire a coloanelor oficiale.

De la strană, în fieful Poliției Rutiere

Ofiţerul Augustin Căpâlnaş este cercetat penal de procurori după ce a fost descoperit că deţine un permis fals de conducere. Augustin Căpâlnaş, în vârstă de 43 de ani, nu a avut niciodată permis de conducere, el conducând maşini timp de 23 de ani.

Înainte de a intra în poliţie, ofiţerul a fost arhidiacon timp de 12 ani la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia şi şofer al Arhiepiscopului Ortodox de la vremea respectivă, Andrei Andreicuţ. În cadrul Direcţiei Rutiere din IGPR, Căpâlnaş avea atribuţii în domeniul educaţiei rutiere şi era prezent la astfel de evenimente în toată ţara. Recent, acesta a dorit să se transfere de la Departamentul Educaţie Rutieră la Direcţia operativă a Poliţiei Rutiere şi a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă în baza de date a Poliţiei.

El prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferenţa fiind de o singură literă. Căpâlnaş le spunea superiorilor că va aduce permisul ulterior, lucru care nu se mai întâmpla. Pus în faţa realităţii, comisarul-şef a recunoscut că nu are un permis valabil de conducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel