Patru răniţi, după ce o ambulanţă s-a răsturnat într-un şanţ de pe un bulevard aflat în reabilitare

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Printre victime este şi un minor, pacient care se găsea în autospeciala Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) împreună cu mama sa.

Patru persoane au fost rănite după ce ambulanţa în care se aflau s-a răsturnat, în noaptea de joi spre vineri, într-un şanţ de pe marginea unui bulevard din municipiul Constanţa, în zonă efectuându-se lucrări de reabilitare a infrastructurii, relatează Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", în accidentul rutier petrecut pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Dacia din municipiul Constanţa, a fost implicat şi un taxi.

"În accident a fost implicat şi un taxi şi au rezultat patru victime: asistenta, şoferul (membri ai echipajului SAJ) şi pacientul, un minor, împreună cu mama. Victimele, conştiente, au fost preluate de echipaje SAJ şi transportate la spital", a informat ISU.

Conform SAJ Constanţa, ambulanţa se deplasa către spitalul judeţean, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, având o urgenţă.

Patru persoane care se aflau în ambulanţă au fost rănite şi transportate la spitalul judeţean, iar ulterior a decis şi taximetristul implicat în accident să meargă la unitatea medicală, acesta suferind un atac de panică.

"În urma accidentului au rezultat cinci victime, asistenta medicală care prezintă traumatism cranio-facial şi traumatism de membru superior, ambulanţierul cu traumatism toracic, un minor cu traumatism toracic, o pacientă cu traumatism cranian şi traumatism de membru inferior şi a cincea victimă, cu un atac de panică, fără urmă traumatică. Cele cinci victime, conştiente, au fost transportate la spitalul judeţean pentru supraveghere şi investigaţii suplimentare", a transmis SAJ.

Citește și:

Supraviețuire ca în filme. Un bărbat rătăcit în pădurile din Hunedoara a rezistat opt zile cu apă și fructe de pădure

Un bărbat din oraşul Lupeni, care s-a rătăcit pe munte şi a fost căutat apoi de echipele de salvamontişti şi voluntari, a fost găsit după opt zile, fără probleme majore de sănătate, el relatând ulterior că a reuşit să supravieţuiască consumând fructe de pădure şi apă dintr-un pârâu din zona staţiunii Straja.

Bărbatul a fost dat dispărut de familie pe 5 septembrie, după ce urcase la munte, imediat fiind începute operaţiunile de căutare. În cadrul acestor misiuni, echipele de salvatori s-au ajutat de drone şi câini antrenaţi pentru astfel de operaţiuni.

"Au fost opt zile de căutare neîncetată în zona Straja, pe văile principale, unde s-a presupus că această persoană s-ar fi rătăcit. A fost găsit în cea de-a opta zi (marţi seara - n.r.) de către nişte localnici. Au dat peste el din întâmplare, deşi echipele de salvare au trecut de nenumărate ori prin acel loc", a declarat joi, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

 

Bărbatul rătăcit a fost găsit în stare bună

Bărbatul se afla într-o stare de sănătate bună şi după un control medical a fost predat familiei.

Şeful Salvamont Hunedoara a explicat că în cele opt zile de căutări, echipele trimise pe munte au fost însoţite de voluntari, de membri ai familiei şi prietenii celui dat dispărut.

"Au fost opt zile în care echipe de 7-8 salvatori montani, însoţiţi de membri ai familiei, voluntari şi mulţi localnici, au periat toată zona. Căutările s-au desfăşurat inclusiv cu drone şi câini. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine. Este surprinzătoare această supravieţuire de opt zile, în care probabil bărbatul s-a hrănit cu ceea ce a găsit prin pădure", a spus Bodean.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel