Patru plante pe care trebuie să le ai în casă: purifică aerul și au zeci de beneficii. Află care sunt acestea

Patru plante pe care trebuie să să le ai în casă - purifică aerul și au zeci de beneficii. Află care sunt acestea. Sursa - Pexels
Patru plante pe care trebuie să să le ai în casă - purifică aerul și au zeci de beneficii. Află care sunt acestea. Sursa - Pexels

Plantele de interior nu sunt doar decorative și frumoase la vedere, dar au un rol important: purifică încăperile casei! Probabil că mulți dintre noi avem plante în casă, dar nu le cunoaștem cu adevărat numeroasele beneficii pe care le aduc.

Plantele pot îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respirăm și pot limita poluarea din casă.  Aflați care sunt cele patru plante pe care trebuie să le aveți neapărat în casă și cum funcționează!

Printre numeroasele beneficii pe care aceste plante le aduc organismului uman și mediului intern regăsim și scăderea nivelului de poluare. În plus, plantele diminuează alergiile, praful și mucegaiul.

Toarnă niște zaț de cafea în toaletă: rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul

Există 4 plante plante de interior care acționează benefic asupra noastră. Să le cunoaștem împreună.

Ficus - Este capabil să crească  destul de mare, în funcție de tipul de ghiveci în care este plantat. De regulă, pot atinge o înălțime cuprinsă între 2 și 10 metri și au capacitatea de a purifica aerul foarte intens. Vara poate fi mutat și în zone exterioare casei, precum grădini și terase.

Nu arunca niciodată rujurile vechi. Le poți oferi a doua șansă și crea nuanțe noi. Ai nevoie doar de inspirație 

Falangio  (Chlorophytum) sau planta păianjen, cunoscuta și sub denumirea de "Voalul miresei"  -  Această plantă este foarte ușor de cultivat, rezistând și în spațiile cu mai puțina lumină naturală. 

Este o plantă frumoasă care crește repede și îți va decora camera. Este utilă pentru purificarea aerului din acasă, pentru poluarea externă și smog. 

Nu aruncați niciodată tricourile vechi! Sunt o adevărată comoară pentru gospodine. Iată ce puteți face din ele

Aloe Vera este una dintre cele mai cunoscute plante pentru multiplele sale proprietăți vindecătoare. Gelul său este utilizat, pe scară largă, în produsele cosmetice și de înfrumusețare, dar are beneficii pentru sănătate atunci când este consumat în cantități mici. Ajută la ameliorarea arsurilor și, de asemenea, purifică aerul stagnant din casă.

Planta pe care ar trebui să o ai, neapărat, în casă: aduce fericire, dragoste și bani 

Crinul păcii sau Spathiphyllum este o plantă capabilă să facă flori splendide, este foarte rezistentă și nu se usucă. În plus, are capacități mari de purificare a mediului.  Crinul de pace înflorește în timpul verii preferă spațiile umbroase cu pământ umed.

Această plantă are capacitatea de a elimina chiar și substanțele toxice provenite din fumul de țigară, dar și acetona, amoniacul, benzenul și xilenul.

Pe lângă aceste beneficii, are și rolul de „dezumidificator” în încăperile în care umiditatea atmosferică este prea ridicată. Spatifilum poate fi amplasată chiar și în dormitor. Planta este originară din America şi Asia, este decorativă prin frunze și prin florile sale care se menţin pe plantă o perioadă lungă a anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel