Patru pădurari omorâţi şi alţi 657 agresaţi în ultimul deceniu

Mihai Ciobanu / 01 noi 2018 / 17:49 Salveaza PDF Comentarii
padurari
Descriere foto: padurari

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Silva, Silviu Geană, a declarat joi, la Iaşi, că în ultimii ani patru pădurari şi-au pierdut viaţa în timpul serviciului, iar alţi 675 de angajaţi din silvicultură au fost agresaţi. 

El s-a aflat în cursul după amiezii de joi la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi pentru a-l vizita pe Radu Artenie, pădurarul din Vaslui care la sfârşitul săptămânii trecute a fost bătut de un grup de 20 de persoane după ce le-au fost confiscate lemnele tăiate ilegal. 

"De cele mai multe ori silvicultorul are o singură protecţie, aceea divină. În realitate, oameni cum este pădurarul Radu Artenie îşi dau şi viaţa pentru pădure, pe nişte salarii de foarte multe ori de mizerie, cu dotări care de cele mai multe ori lipsesc, şi fără niciun fel de protecţie reală în faţa agresorului. Cam asta e realitatea spusă în câteva cuvinte", a declarat Silviu Geană, liderul Federaţiei Sindicale din Silvicultură. 

Conform liderului Sindicatelor Silva, cazul pădurarului din judeţul Vaslui nu este singurul de acest gen

"Sunt patru pădurari morţi, 657 de tehnicieni, ingineri şi pădurari agresaţi în ultimii 8-9 ani. În urmă cu un an un maistru de vânătoare de la Direcţia Silvică Arad a fost împuşcat de doi agresori. Ceea ce s-a întâmplat acolo nu este elucidat nici astăzi. Cazul este în cercetare, iar organele în drept nu ştiu să facă altceva decât să întocmească lucrătorului silvic un dosar penal pentru că avea la dânsul arma de vânătoare şi nu avea autorizaţie de vânătoare. Deci, practic el s-a ales cu un dosar penal care s-a soluţionat mai repede decât dosarul penal al celor care i-au pus viaţa în pericol", a declarat Silviu Geană. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25