Patru morți și 15 persoane intoxicate, după o scurgere de amoniac

Oaxaca
Oaxaca

Patru persoane au murit, alte 15 au fost intoxicate, iar circa 1.500 au fost evacuate, după o scurgere de amoniac survenite dintr-un gazoduct al companiei publice Petroleos Mexicanos (Pemex) într-o zonă rurală a statului Oaxaca (în sudul Mexicului), au anunţat marţi autorităţile, potrivit AFP.

Incidentul s-a produs din cauza unor muncitori care lucrau la extinderea unui drum. Aceștia au lovit accidental gazoductul cu o maşină grea şi au deschis o breşă, a declarat presei directorul Serviciului de Protecţie civilă al statului Oaxaca, Manuel Maza.

Patru persoane au decedat după ce au fost "intoxicate cu amoniac".

"Aproximativ 1.500 de locuitori din Chivaniza, Campo Nuevo, El Sardinero şi Rio Grande, între alte localităţi, au fost evacuaţi", a afirmat Maza, adăugând că "alte 15 persoane au fost transferate" la un spital public.

Gazoductul transportă amoniac din oraşul Cosoleacaque (statul Veracruz) spre Salina Cruz (statul Oaxaca), iar accidentul s-a produs în zona satelor Matias Romero şi Barrio La Soledad.

La rândul său, Pemex a anunţat că scurgerea de amoniac - "provocată de avarierea gazoductului de către o maşină a unei societăţi private" - a fost oprită de personal specializat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel