Patru lucruri pe care trebuie să le știe copiii tăi pentru a fi de succes

copil
copil

Nu este ușor să educi un copil. Un studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani, în Canada, a arătat care sunt cele patru lucruri pe care părinții trebuie să le ”predea” copiilor pentru a ajunge de succes.

Studiul publicat luna trecută în "Jurnalul Asociației Medicale Americane de Psihiatrie" se axează pe comportamentul unui copil care trebuie dezvoltat astfel încât la vârstă adultă să reușească în viață. Cercetătorii spun că micuții trebuie să învețe încă de la vârste fragede anumite lucruri care îi vor ajuta pe viitor.

Iată câteva lucruri pe care copiii ar trebui să le învețe de la părinții lor:

1. Promovați ideea de schimb

Când vine vorba de joc, experții recomandă să nu vă forțați copilul să dea, cu împrumut, jucăria preferată, ci trebuie să introduceți conceptul de schimb sau chiar să folosiți un cronometru. De ce? Pentru a-i arăta copilului că jucăria va reveni la el în momentul când timpul va expira. De asemenea, sugerați copilului să păstreze jucăriile preferate astfel încât dacă vine un alt copil să i le ceară să nu fie pus într-o situație delicată de a-l refuza.

2. Ajutați copilul să se concentreze

Pentru a îmbunătăți concentrarea copilului dumneavoastră, este important să împărțiți sarcinile mari în sarcini mai mici și mai ușor de gestionat și să îi încurajați să se concentreze pe un singur lucru.

3. Dezvoltați-le empatia

Este important să lucrați cu copilul pentru a-i dezvolta empatia. Când dumneavoastră și cel mic sunteți martorii unui anumit eveniment sensibil se recomandă să întrebați: "Cum crezi că această persoană se simte?" sau "De ce a făcut acea persoană așa ceva celeilalte persoane?"

4.  Ajutați copilul să-și gestioneze anxietatea

Este imposibil ca un copil să nu-și facă griji, indiferent cât de mult părinții încearcă să ascundă problemele familiei. Prin urmare, o soluție este să stabiliți o zi pentru ca aceștia să își exprime preocupările și să puteți schimba idei împreună cu privire la modul de rezolvare a problemelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel