Patru lucruri pe care preşedintele SUA NU ARE VOIE să le facă

Sunt şi lucruri pe care preşedintele SUA nu are voie să le facă pe durata mandatului, deşi este cel mai puternic om din lume.

1. Preşedintele SUA nu are voie să vorbească la telefon cu prietenii 

"Serviciile Secrete fac eforturi considerabile pentru a planifica, coordona şi securiza toate activităţile preşedintelui. Spre exemplu, vorbitul cu un prieten la telefon sau prin apel video se poate face doar dacă linia este securizată", a spus Matt Pisnker, profesor de Securitate Naţională la Universitatea Virginia. 

2. Preşedintele SUA nu are voie să meargă la cinema 

"Mersul la film nu este o opţiune. Trebuie adus filmul la Casa Albă", a mai spus Pinsker. Aşadar, mersul într-un cinematograf, cu o cutie mare de popcorn, alături de alte zeci de persoane, nu este ceva ce preşedintele să poată face. Evident, din motive de siguranţă, scrie rd.com. 

3. Preşedintele SUA nu are voie să conducă o maşină 

"Şofatul clar nu este permis. Preşedintele este condus într-un vehicul securizat de un individ care a parcurs o pregătire intensivă pentru situaţii de urgenţă", a mai spus profesorul. Iar situaţia, se pare, durează şi după ce preşedintele pierde mandatul. Spre exemplu, Joe Biden nu a avut voie să conducă timp de 6 luni după ce nu a mai fost vicepreşedintele lui Barack Obama. Da, restricţia se aplică şi vicepreşedinţilor. 

4. Preşedintele SUA nu are voie să deschidă ferestrele 

Iar restricţia se aplică şi Primei Doamne.

"Vreau să fac lucruri mărunte, cum ar fi să deschid o fereastră. Într-o zi, ca recompensă, agentul care conducea garda mea m-a lăsat să am geamurile deschise la maşină în drumul spre Tabăra David. Au fost cam cinci minute. Astfel de libertăţi le considerăm banale", a declarat Michelle Obama, cu doar câteva zile înainte ca Barack Obama să îşi termine al doilea mandat la Casa Albă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel