Licee, reabilitate cu fonduri europene

Un număr de patru licee din Zalău urmează să fie reabilitate termic în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de peste 26 de milioane de lei.

Este vorba despre proiectele privind creşterea eficienţei energetice a Liceului Ortodox 'Sfântul Nicolae', cu o valoare a lucrărilor de aproximativ 2.900.000 de lei, a Liceului cu program sportiv 'Avram Iancu', cu o valoare totală de circa 12 milioane de lei, a Liceului de artă 'Ioan Sima', având o valoare a lucrărilor de şapte milioane de lei şi a Liceului Reformat 'Wesselenyi', cu o valoare totală de 4.300.000 de lei. Proiectele vor fi finanţate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa 3.1.

Lucrările încep anul viitor

Proiectele au parcurs toate etapele de evaluare, în prezent fiind demarată etapa precontractuală. Perioada estimată pentru semnarea contractelor este septembrie 2018, lucrările urmând a fi demarate în 2019. Primăria Zalău are în derulare, în cadrul altor proiecte privind reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe, contracte de finanţare pentru 11 blocuri, cu un total de 402 apartamente, în valoare de 2,3 milioane euro. De asemenea, sunt în evaluare proiecte pentru alte 19 blocuri, cu 660 de apartamente, în valoare de 15,03 milioane euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel