Patru companii chineze au ocolit sancțiunile SUA aplicate panourilor fotovoltaice

Fotografie de la Kelly/ Pexels
Fotografie de la Kelly/ Pexels

Cei patru mari producători de panouri fotovoltaice din China au reușit să ocolească sancțiunile impuse de SUA, mutându-și operațiunile în țările din Asia de Sud-Est.

Potrivit surselor citate, ancheta guvernului federal a început în martie anul trecut, provocând o mare incertitudine în rândul importatorilor de panouri fotovoltaice (și componente aferente) și anularea ulterioară a multor proiecte de energie solară din Statele Unite.

La acea vreme, ministrul chinez de Externe, Wang Yi, el a spus că autoritățile de la Beijing vor face ”orice este necesar pentru a proteja drepturile și interesele companiilor chineze: protecționismul american riscă să submineze stabilitatea lanțurilor de aprovizionare la nivel global”.

Sursele au precizat că investigațiile Departamentului de Comerț nu vor duce imediat la o creștere a tarifelor în sectorul energiei solare, după ce președintele SUA, Joe Biden, a anunțat în iunie suspendarea tarifelor pe doi ani pentru a permite companiilor importatoare să efectueze ajustările necesare. Măsura se aplică și în patru țări care fac obiectul investigațiilor guvernamentale: Cambodgia, Thailanda, Vietnam și Malaezia, care împreună reprezintă aproximativ 80% din importurile de panouri solare în Statele Unite, potrivit Agenzia Nova.

Potrivit surselor, companiile chineze care ar fi eludat sancțiunile sunt BYD, Canadian Solar International, Trina Solar Science and Technology și Vina Solar Technology: împreună, companiile gestionează mai mult de jumătate din importurile de panouri solare din Statele Unite. 

Investigațiile ar fi fost lansate după un raport al Auxin Solar, un producător de module fotovoltaice cu sediul în San Jose, California. La acea vreme, compania a spus că producătorii chinezi vor eluda tarifele de import pentru produsele și materialele solare fotovoltaice introduse de Washington în 2012 prin transferarea operațiunilor de asamblare și distribuție în unele țări din Asia de Sud-Est.

Investigațiile Departamentului de Comerț ar fi confirmat că produsele distribuite de cele patru companii sunt fabricate 100% din China și, prin urmare, sunt supuse sancțiunilor. 

 

Citește și:

Xi Jinping este de părere că Europa și China ar trebui să se respecte dar să se abțină de la amestecul reciproc în treburile interne

"China și Europa diferă în istorie, cultură, nivel de dezvoltare și ideologie. Este firesc ca cele două părți să aibă opinii diferite cu privire la anumite probleme. Ele ar trebui să mențină comunicarea și coordonarea într-un mod constructiv", a spus președintele Republicii Chimeze, Xi Jinping, la o întâlnire cu președintele Consiliului European, Charles Michel, joi la Beijing, potrivit publicației TASS.

”Este esențial să se respecte preocupările majore și interesele de bază ale celuilalt, în special suveranitatea, independența și integritatea teritorială, și să se abțină de la amestecul în treburile interne ale celuilalt, pentru a păstra în comun fundamentul politic al relațiilor dintre China și UE”, a spus liderul chinez. 

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a sosit la Beijing pentru o vizită oficială pe 1 decembrie. De asemenea, este de așteptat să aibă întâlniri cu prim-ministrul Chinei, Li Keqiang și cu președintele Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului Chinez, Li Zhanshu... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel