Patru cetățeni din Sri Lanka opriți din drumul ilegal spre vestul Europei

Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ
Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au depistat patru cetățeni  din Sri Lanka, solicitanți de azil în țara noastră, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare împreună cu lucrători din cadrul SPF Berveni au desfăşurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, la aproximativ 10 metri de frontiera de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Oar – judeţul Satu Mare, colegii noștri au observat doi cetăţeni străini care se îndreptau, pe jos, către graniţa cu Ungaria.

Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă la acea oră, au fost conduse la sediul serviciului teritorial pentru cercetări.

Voiau să treacă ilegal frontiera

După câteva ore, lucrători din cadrul acelorași structuri au interceptat alți doi cetățeni străini, de această dată pe direcția localității Boghiș, jud. Satu Mare, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră. Şi aceştia s-a dovedit că aveau aceeași intenție, de a trece ilegal frontiera în Ungaria, fapt pentru care au fost conduşi la sediul Poliției de Frontieră. 

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cei patru cetățeni sunt din Sri Lanka, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între de 21 și 39 de ani, toţi solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel