Patru bărbaţi, ucişi în timp ce încercau să atace o clădire a serviciilor de securitate

Patru bărbaţi au fost ucişi încercând să atace duminică un cartier general al serviciilor de securitate la nord de capitala saudită Riad, a relatat agenţia de presă oficială SPA, potrivit AFP şi DPA.

"Un grup de terorişti a lansat un atac disperat care a fost respins", a precizat SPA, citând un purtător de cuvânt al serviciilor de siguranţă ale statului.

Trei poliţişti au fost uşor răniţi, iar o anchetă a fost deschisă pentru a-i identifica pe atacatori, a adăugat sursa.

Conform cotidianului saudit Asharq al-Awsat, atacul a vizat o secţiune a serviciului de securitate a statului de la Zulfi, la 260 de km nord de Riad, în centrul unei zone sunnite.

Atacatorii au încercat să-şi forţeze trecerea lansând un vehicul asupra unei bariere de securitate care proteja cartierul general, potrivit acestei surse.

Au deschis focul asupra poliţiştilor

Doi dintre atacatori s-au dat jos din maşină şi au deschis focul asupra poliţiştilor, care au ripostat, omorându-i. Un al treilea a încercat să fugă, dar a fost de asemenea ucis, în timp ce al patrulea a murit acţionând o centură de explozibili pe care o purta asupra sa.

La 7 aprilie, doi bărbaţi înarmaţi cu explozibili au fost ucişi şi doi au fost arestaţi după ce au comis un atac asupra unui baraj al serviciilor de securitate într-o regiune cu majoritate şiită în Provincia de Est, în timp ce încercau să fugă.

Această regiune este scena unor tulburări recurente din 2011, anul în care a fost lovită de o mişcare puternică de contestare în urma Primăverii Arabe.

Comunitatea şiită reprezintă, conform estimărilor, între 10% şi 15% din cele 32 de milioane de saudiţi, însă puterea, condusă de o dinastie sunnită, nu publică nicio statistică oficială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel