Patronul Realitatea TV, ELIBERAT condiționat

Irina Constantin / 16 feb 2017 / 18:38 Salveaza PDF Comentarii

Judecătoria Brăila a decis astăzi să admită cererea de eliberare condiționată a lui Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, condamnat, în 2014, la patru ani de închisoare cu executare. 

Instanța a luat în calcul că Maricel Păcuraru a participat la activităţi şi programe de educaţie şi moral religioase, a beneficiat de 180 de zile câştig pentru că a muncit constant şi a elaborat trei lucrări ştiinţifice. Concluzia magistraţilor de la Judecătoria Brăila a fost că Maricel Păcuraru a dat ”dovezi temeinice de îndreptare”, iar perioada din pedeapsă executată a fost suficientă pentru ”reeducarea sa”.

[citeste si]

În plus, avocatul lui Maricel Păcuraru a afirmat că acesta are opt copii în întreținere și că suferă de boli cronice netratabile în penitenciar. 

Comisia Penitenciarului Brăila a transmis că Măricea Păcuraru trebuia să execute 974 de zile, a executat 799, plus 180 de zile pentru munca prestată, din care 90 pentru trei lucrări științifice, rezultând 979 de zile. Maricel Păcuraru a fost sancţionat disciplinar o dată, a fost recompensat de 9 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizită şi ”de 5 ori cu dreptul de a părăsi penitenciarul pentru 24 de ore, respectiv 3 şi 5 zile”.

Prejudiciul în dosar este de patru milioane de euro. Instanța i-a condamnat în noiembrie 2014 pe Maricel Păcuraru și pe fostul director al Poștei Române Mihai Toader. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24