Patronul Chocolat a fost reținut! Ce mesaj le transmite clienților

Procurorii DIICOT continuă ancheta în cazul cluburilor şi restaurantelor de lux din Capitală acuzate de evaziune fiscală. În noaptea de joi spre vineri au fost reţinuţi Tudor Constantinescu, patronul Chocolat, şi cel al firmei din Constanţa care ar fi realizat programul de gestiune fiscală dublă. În dosar apar și alte nume mari din industria restaurantelor și a cluburilor din Bucureşti: Trattoria Il Calcio, Le Club şi Fratelli.

Zeci de cluburi şi restaurante de lux din Capitală, printre care Tratoria Il Calcio, Fratelli şi Chocolat, au ajuns în vizorul procurorilor, iar multe dintre ele au fost închise aseară.

Anchetatorii susțin că la aceste firme se făcea evaziune fiscală şi se spălau bani cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate. Acestea permiteau ţinerea unei evidenţe contabile duble: una reală, la care accesul era restricţionat, şi una fictivă cu venituri diminuate şi cheltuieli majorate, care permitea micşorarea bazei de impozitare. În acest caz, anchetatorii au 15 suspecţi, iar prejudiciul estimat în acest moment este de 500.000 de euro.

[citeste si]

Tudor Constantinescu a transmis un mesaj clienților săi, cerându-și iertare și asigurându-i că Chocolat s-a dezvoltat prin muncă cinstită.

”Mulțumesc tuturor colaboratorilor și clienților Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea și transparența care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari și devotați și prin multă creativitate, de la un restaurant și 7 angajați, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locații din București”, a spus Tudor Constantinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel