Patronii din Colectiv, plan pentru a scăpa. Cum s-au pus de acord

Patronii clubului Colectiv s-ar fi înțeles înainte să fie reținuți pentru 24 asupra declarațiilor pe care le vor da în fața anchetatorilor. Înțelegerea a fost unul dintre motivele invocate de procurori pentru arestarea preventivă, iar declarațiile lor simpliste au fost demontate de probe. 

Jurnalul Național scrie că patronii clubului Colectiv au încercat să-și coreleze declarațiile pe care urmau să le dea în fața procurorilor și polițiștilor de caz. Potrivit sursei citate, ei au vrut să acrediteze ideea conform căreia nu știau niciunul despre activitatea celuilalt, desfășurată în firmă, declarând că nu știau că în seara respectivă acolo urma să fie susținut un concert rock. Datele sunt din referatul procurorilor care a stat la decizia prin care Paul Cătălin Gancea, George Alin Anastases-cu şi Costin Mincu au fost arestaţi. 

Patronii Clubului Colectiv au avut apărări simpliste, fiecare susținând că nu cunoștea legea și nici modul în care ceilalți au reprezentat interesele firmei. Procurorii spun că cei trei au încercat să se influenţeze reciproc cu privire la poziţia pe care să o adopte în cadrul anchetei penale. Unul dintre temeiurile propunerii de arestare preventivă se referă la faptul că "inculpaţii au încercat şi încearcă să se influenţeze reciproc, concluzie ce rezultă din declaraţiile pe care le-au dat în legătură cu aspecte legate de împărţirea unor atribuţii, necunoaşterea activităţii celorlalţi coinculpaţi şi lipsa de interes în legătură cu aceasta şi cu modul de organizare şi desfăşurare a oricărui eveniment în incinta imobilului în cauză".

[citeste si]

Atitudinea a fost însă demontată de anchetatori prin probe. "Chiar dacă cererea pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare nu este semnată de către toţi cei trei administratori, totuşi este greu de crezut că în împrejurările în care sunt prieteni şi există relaţii foarte apropiate între ei, nu ar fi cunoscut cu toţii împrejurări concrete legate de obţinerea autorizaţiei. Mai mult, unul dintre inculpaţi a susţinut că a verificat capacitatea de a primi persoane a spaţiului administrat prin examinarea unor studii publicate pe Internet", susţin procurorii, care îi acuză de indolenţă. "Vinovăţia asupra acestei stări de lucruri aparţine tuturor inculpaţilor deoarece, chiar dacă unul dintre ei nu era administrator la momentul lucrărilor, totuşi acesta a ştiut şi văzut condiţiile în care se desfăşoară activitatea şi manifestările artistice, menţinând această stare cu risc de sinistru. Este de reţinut că toţi cei trei administratori nu au fost şi nu sunt străini de condiţiile legale în care se pot desfăşura activităţi similare celor din seara de 30.10.2015, deoarece cu toţii au organizat şi participat de foarte mulţi ani la astfel de manifestări", se arată în referatul Parchetului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel