Patronii de terase erau PREGĂTIȚI. Un antreprenor explică de ce anunțul a venit TÂRZIU

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Camerei de comerț româno-germane, Dragoș Anastasiu, a vorbit despre redeschiderea teraselor și libera circulație, măsuri care vor fi implementate de la 1 iunie.

Președintele Camerei de comerț româno-germane, Dragoș Anastasiu, a vorbit despre redeschiderea teraselor și libera circulație, măsuri care vor fi implementate de la 1 iunie, pentru Digi 24.

Întrebat dacă anunțul președintelui despre redeschiderea teraselor de la 1 iunie a venit prea târziu, antreprenorul a spus: „Noi am anticipat și de aseară spuneam că astăzi se vor anunța măsurile de relaxare și spuneam și-n ce condiții. Industria a fost în permanent contact cu guvernul. Îi înțelegem și pe cei de la guvernare că depind de părerile epidemiologilor și așa mai departe. Deci, nu este foarte ușor și pentru ei”.

Patronii erau pregătiți pentru anunț

„Sigur, noi avem nevoie de mai multă predictibilitate, dar cred că cei care au avut intenția să deschidă poimâine, răspoimâine, terasele s-au pregătit și sezonul poate să înceapă. Mă bucur că de data aceasta s-a anunțat și explicit că putem merge la plajă, plajele n-au fost închise niciodată. Prin urmare, deschiderea teraselor presupune și libera circulație către plajă, către hotelurile de pe litoral.

Prin urmare, avem astăzi oficial, pe data de 1 iunie se deschide sezonul turistic estival, la mare, la munte, în Deltă, peste tot. Cred că era cazul să se întâmple acest lucru, sunt 400.000 de locuri de muncă în acest sector și ele depind de activitate”, a explicat Anastasiu.

Industria va respecta cu strictețe măsurile

„Nu suntem oameni iresponsabili și nu vrem să facem totul cu orice preț. De aceea am negociat cu autoritățile măsurile de distanțare fizică, 1,5 metri între scaune, scaunele spate-n spate, mesele la 2 metri, măsurile de dezinfectare, toate acestea au fost discutate. Sunt măsuri de bun simț”, a continuat antreprenorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel