Patrick André de Hillerin, despre mitul „excursie de o zi în Delta Dunării": O porcărie

Foto cu caracter ilustrativ Pexels /
Foto cu caracter ilustrativ Pexels /

Jurnalistul Patrick André de Hillerin a spus că, mai nou, agențiile de turism au început să-și promoveze mărețul produs "excursie de o zi în Delta Dunării". Ziaristul explică de ce, în opinia sa, acestea reprezintă o porcărie.

„De evitat! Văd că agențiile de turism au început să-și promoveze mărețul produs "excursie de o zi în Delta Dunării". O porcărie. Plecare din București, la 6 dimineața, cu autocarul, întoarcere în București în aceeași zi, tot cu autocarul. Asta înseamnă 9-10 ore de mers cu autocarul de la București la Murighiol sau Mahmudia și înapoi. Plecarea e la ora 6 dimineața, dar reuniunea turiștilor e la 5.30. Asta înseamnă să vă treziți la 4 dimineața, aproximativ.

La ora 11 sunteți la Murighiol. Acolo săriți în niște bărci de 10-12 persoane. Cu bărcile alea executați un tur de 3 ore. Barcagiul vă va minți că parcurgeți în astea 3 ore un traseu de 45-50 de kilometri pe canale și lacuri. Bullshit. Probabil veți parcurge un traseu de aproximativ 20 de kilometri pe canale și lacuri, la o viteză care să vă permită și să faceți niște poze. Asta e varianta optimistă. Cel mai probabil veți parcurge un traseu de maxim 10 kilometri.

Agenția asta vă promite că veți vedea "sate pescărești tradiționale" sau "cherhanale și case vechi cu stuf, unde pescarii și oamenii deltei își petrec cea mai mare parte a timpului". Nu, nu veți vedea așa ceva. Nu există sate tradiționale pescărești în zona aia și nici case cu stuf izolate pe canalele Deltei. Sunt câteva adăposturi pescărești, poate, deloc arătoase, ruinele unor clădiri construite de comuniști și cam atât.

Pescarii și oamenii Deltei nu-și petrec cea mai mare parte a timpului pe acolo, că e total lipsit de confort. Dacă e sezon de pescuit sunt și pescari, dar nu în "sate". Cei mai mulți în corturi, acoperite cu plastic. Poate câte o colibă, poate un ponton mic amenajat ca locuință. Cam inestetice, dacă vreți să știți.

După aia, după acest tur deosebit de 3 ore, vă întoarceți la Murighiol sau Mahmudia și vi se oferă o "masă tradițională": icre, borș de pește, pește prăjit, un pahar de țuică și niște vin. Masa tradițională nu intră în prețul excursiei, costă în plus. probabil între 60-70 și 100 de lei de om. Veți mânca, pentru că veți fi rupți de foame. Mai stați puțin, mai faceți niște poze pe malul brațului Sfântu Gheorghe și pe la ora 18 maxim trebuie să fiți înapoi în autocar. La ora 23 sunteți înapoi în București.

Acum, trageți și voi linie și socotiți: din 20 de ore (trezit la 4, culcat la 24) 10 le petreceți în autocar și la popasul de la jumătatea drumului cu autocarul, 3 le petreceți în București, pe drumul dinspre pat spre autocar și înapoi, 4 le petreceți cu timpi de organizare, plimbare prin Murighiol/Mahmudia (să nu ratați atracțiile locale:) și masa tradițională, iar în Deltă, propriu-zis, stați 3 ore. Maxim. Vi se promite și o vizită la acvariul din Tulcea. Pur și simplu nu aveți timp pentru asta, stați liniștiți. Așadar, cum ziceam, evitați porcăriile astea. Asta nu este excursie în Deltă, este un căcat”, a scris jurnalistul Patrick André de Hillerin pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel