Patriarhul Daniel, întâlnire cu un lider rus

Patriarhul Daniel l-a primit, miercuri, la Reşedinţa patriarhală, pe ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov, la încheierea misiunii diplomatice în România, prilej cu care întâistătătorul BOR a mulţumit diplomatului rus pentru echilibrul şi înţelepciunea manifestate în timpul mandatului său diplomatic. 

Patriarhul a exprimat speranţa că această atitudine va fi continuată şi de noul ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti. Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române, 'Preafericirea Sa a subliniat importanţa dialogului bilateral între Patriarhia Română şi Patriarhia Moscovei ca premisă a cooperării şi cultivării relaţiilor frăţeşti în domeniile cultural, educaţional şi spiritual'.

În acest context, patriarhul 'a menţionat importanţa participării reprezentanţilor celor două Biserici Ortodoxe surori, în special a tinerilor, la diferite evenimente, pentru o mai bună cunoaştere reciprocă şi o mărturie creştină comună în lumea de astăzi' şi 'a reiterat utilitatea întâlnirilor periodice ale Întâistătătorilor şi ale altor reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe surori, pentru a discuta probleme de actualitate privind familia, migraţia, criza economică, ecologică ş.a'.

La rândul său, ambasadorul Oleg Malghinov a exprimat recunoştinţă pentru primire şi a subliniat că în timpul misiunii diplomatice în România a putut cunoaşte mai bine cultura, tradiţia şi spiritualitatea poporului român majoritar ortodox.

'În acelaşi timp, el a apreciat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească prin promovarea valorilor evanghelice ale păcii şi bunei înţelegeri în plan intern, precum şi în cultivarea relaţiilor interortodoxe şi intercreştine', mai informează comunicatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel