Patriarhul Daniel, discuţii cu ambasadorul Serbiei la Bucureşti

Patriarhia Romana
Patriarhia Romana

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit astăzi, 2 martie 2021, la Reşedinţa Patriarhală, în vizită de prezentare, pe Stefan Tomasevic, smbasadorul Republicii Serbia la Bucureşti.

"La începutul întrevederii, Domnul Ambasador Stefan Tomasevic a mulţumit pentru primire şi a subliniat importanţa relaţiilor frăţeşti dintre cele două popoare şi Biserici Ortodoxe, care, de-a lungul istoriei, au trecut împreună prin încercări similare. Ambasadorul Serbiei la Bucureşti a menţionat faptul că, înainte de a se prezenta la post, în România, a fost binecuvântat de vrednicul de pomenire patriarh Irineu. Totodată, domnul ambasador a mulţumit pentru mesajul de condoleanţe pe care Patriarhul României l-a transmis, în numele Bisericii Ortodoxe Române, la funeraliile fostului patriarh al Serbiei, Irineu. În ceea ce priveşte pe noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Preafericitul Părinte Porfirie, Excelenţa Sa şi-a exprimat convingerea că acesta va continua să dezvolte bunele relaţii cu celelalte Biserici şi popoare creştine, aşa cum a făcut-o şi în calitate de mitropolit de Zagreb şi Ljubljana.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit pentru aprecieri şi a evocat personalitatea noului Patriarh al Serbiei, promotor al dialogului şi al frăţietăţii ortodoxe, al păcii şi prieteniei între popoare diferite", se arată în comunicatul de presă.

"Este de dorit o intensificare a relaţiilor dintre cele două Biserici Ortodoxe""Preafericirea Sa a subliniat faptul că este de dorit o intensificare a relaţiilor dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi între cele două popoare vecine.

De asemenea, Patriarhul României a evidenţiat rolul deosebit pe care l-a avut Statul Sârb în sprijinirea Bisericii Ortodoxe Sârbe pentru zidirea şi pictarea Catedralei Sfântul Sava din Belgrad, Patriarhia Română fiind şi ea în proces de pictare, în tehnica mozaic, a Catedralei Naţionale din Bucureşti. Prin aceste Catedrale, se arată credinţa şi demnitatea celor două popoare ortodoxe, după anii dificili ai dictaturii comuniste atee.

La finalul întrevederii, cei doi interlocutori au menţionat perioada grea prin care trece întreaga umanitate din cauza pandemiei cu noul coronavirus, perioadă care poate fi depăşită prin intensificarea rugăciunii, a filantropiei creştine şi a solidarităţii faţă de toţi cei aflaţi în dificultate", transmite Patriarhia Română.


Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy