Patriarhul Daniel, cantină pentru elevii nevoiași

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a sfinţit miercuri cantina 'Sfântul Stelian' a Arhiepiscopiei Sibiului, de serviciile căreia vor beneficia elevii de la două instituţii de învăţământ şi cazuri sociale aflate în evidenţa Arhiepiscopiei.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de patriarhul Daniel, alături de un sobor de preoţi în care s-au aflat arhiepiscopul Sibiului şi mitropolitul Ardealului, Laurenţiu, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Ilarion Făgărăşanul, preoţi şi diaconi. Patriarhul României, Daniel, a oferit cantinei Arhiepiscopiei Sibiului o icoană a Sfintei Treimi şi i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în realizarea acestui proiect cu caracter social-filantropic. 'Această icoană ne ajută să legăm totdeauna împreună liturghia cu filantropia. În liturghie se vede iubirea lui Dumnezeu faţă de oameni pe care noi o celebrăm în Sfânta şi Dumnezeiasca Euharistie mai ales, iar în filantropia Bisericii se arată iubirea oamenilor către semenii lor, ca răspuns la iubirea milostivă şi smerită, darnică a Preasfintei Treimi. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să legăm totdeauna liturghia cu filantropia împreună şi să avem atât bucuria rugăciunii, cât şi bucuria faptei bune', a spus patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cantină, reactivată după 30 de ani

La rândul său, mitropolitul Ardealului, Laurenţiu, a vorbit despre misiunea acestei cantine şcolare, care a fost reactivată după ce a fost abandonată timp de 30 ani. 'Dăm slavă Bunului Dumnezeu că, după o stăruinţă cam îndelungată şi după un efort nu mic, am reuşit să reactivăm o cantină a elevilor abandonată timp de 30 de ani şi să-i dăm aceeaşi menire, aceeaşi funcţionalitate. Întâi de toate avem grijă de copii noştri, pentru că sunt mulţi elevi la Şcoala Gimnazială nr. 15 şi la Colegiul Naţional 'Octavian Goga', aflate în incintă. Cantina aceasta va avea şi un caracter social pentru că vom da masa şi celor care nu au posibilitate să mănânce, copiilor noştri, în primul rând. Pe timpul vacanţelor, sâmbăta şi duminica, această cantină va funcţiona cu caracter social, iar Departamentul social eparhial va lua de aici mâncare şi va duce persoanelor care nu se pot deplasa, activitate în cadrul Programului 'Masa pe roţi', a spus mitropolitul Ardealului. La sfinţirea şi inaugurarea Cantinei 'Sfântul Stelian' a Arhiepiscopiei Sibiului au fost prezente autorităţi centrale şi locale, în cadrul evenimentului fiind înmânate mai multe distincţii bisericeşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel