Patriarhia: TVR să nu se interpună în parteneriatul Stat-Biserică

boc daniel
boc daniel

Întărită de parteneriatul cu Statul, Biserica preia ofensiva și declară, prin reprezentanții săi, că datoria televiziunii naţionale nu este aceea de a tensiona în mod artificial relaţiile dintre stat şi biserică. Este vorba despre un comunicat de presă al Patriarhiei Române, menit să elucideze unele aspecte dezbătute miercuri seară, în emisiunea "Cu ochii'n 4" pe canalul TV România 1, cu tema "Averea Bisericii".

Potrivit Patriarhiei Române, numeroşi „telespectatori” au apreciat emisiunea ca fiind "agresivă, lipsită de obiectivitate şi de profesionalism", arătând, de fapt, "reaua intenţie a realizatorilor prin prezentarea trunchiată şi tendenţioasă a informaţiilor cu scopul vădit de a discredita Biserica în contextul crizei economice actuale".

Biroul de presă al Patriarhiei Române aminteşte că în urmă cu aproape o lună, într-un interviu acordat unui reporter TVR, preotul jurist Ionuţ Corduneanu, vicar patriarhal administrativ, a explicat pe larg care sunt proprietăţile şi sursele de venituri ale Bisericii Ortodoxe Române necesare acoperirii cheltuielilor pentru construirea, consolidarea şi restaurarea lăcaşurilor de cult în majoritate aflate în patrimoniul cultural-naţional, pentru întreţinerea acestora şi pentru susţinerea lucrării pastoral-educaţionale şi social-filantropice a bisericii în favoarea societăţii româneşti. Cu toate acestea, realizatorii emisiunii cu tema "Averea Bisericii" au prezentat, sume de bani ireale şi proprietăţi fabuloase pe care le-ar deţine Biserica, precizează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

„Jurnaliștii de la TVR sunt plătiți tot de Stat și au salarii mai mari decât preoții”

"Este surprinzător şi regretabil faptul că tocmai postul naţional de televiziune, TVR, susţinut financiar în majoritate de către contribuabili de credinţă ortodoxă, atacă Biserica naţională a poporului român pe tema sprijinului acordat acesteia de către Statul român. Ori, salariile celor care lucrează în Televiziunea Română, plătite de la bugetul de Stat, sunt incomparabil mai mari decât sprijinul salarial acordat de Stat personalului deservent al Bisericii Ortodoxe Române, precizează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

„Contribuția Bisericii la viața spirituală, cultură și educație este mai mare și mai eficientă”

Potrivit acestuia, suma de la bugetul de stat alocată celor şase componente ale Televiziunii Române (circa două sute milioane lei) este aproape egală cu sprijinul salarial alocat de Stat Bisericii Ortodoxe Române (aproximativ două sute zece milioane lei), deşi contribuţia reală a Bisericii la viaţa spirituală, cultural-educaţională şi social-filantropică a comunităţilor locale din ţară şi din diaspora română este incomparabil mai mare şi mai eficientă".

Citește și:

Parteneriatul Stat-Biserică începe să funcționeze: Guvernul alocă 25 de milioane de lei pentru locuri de cult și așezăminte sociale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel