Patriarhia Română: Parastasul la şase luni de Colectiv, pe 9 mai

 În Sâmbătă Mare se împlinesc şase luni de la tragedia din clubul Colectiv.

'La împlinirea celor şase luni de la tragicul eveniment din clubul Colectiv în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, Patriarhia Română îşi exprimă încă o dată compasiunea faţă de familiile îndoliate şi se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuţi la Domnul din cauza incendiului', se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

Conform sursei citate, întrucât cele şase luni se împlinesc la 30 aprilie, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv pe data de 9 mai, la ora 12,00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paşti.

La această ceremonie sunt aşteptaţi părinţii, rudele şi toţi cei apropiaţi victimelor de la Colectiv, se arată în comunicat. Patriarhia menţionează că sâmbăta trecută au fost oficiate slujbe de pomenire pentru victimele din Colectiv în bisericile parohiilor din care aceştia au făcut parte şi în cimitirele unde sunt înmormântaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel