Patriarhia Română, decizie importantă pentru anul 2017

Cunoscutul scriitor Dan Ciachir a semnalat pentru DC News decizia importantă luată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române legată de anul 2017.

"Anul 2017 a fost declarat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. Fiecare an are o temă sau mai multe", a afirmat pentru DC News publicistul Dan Ciachir.

Acesta a ținut să precizeze și faptul că în luna martie 2017, se împlinesc patru decenii de la moartea Patriarhului Justinian, al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, între 1948 și 1977.

Nou episcop al Maramureșului și Sătmarului

Cunoscutul scriitor a vorbit și despre alegerea noului episcop al al Maramureșului și Sătmarului, în ședința extraordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de vineri. 

Noul episcop al Maramureșului și Sătmarului, scaun rămas vacant în urma decesului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop onorific Iustinian Chira, a fost ales cu 36 de voturi din 43 exprimate. Sfântul Sinod a ales prin vot secret pe Preasfințitul Părinte IUSTIN ca Episcop al Maramureșului și Sătmarului.

"Este de 22 de ani în Sfântul Sinod. Are 55 de ani, este un om remarcabil, doctor în Teologie, iar ani în șir a fost starețul Mănăstirii Rohia, ca și Arhiepiscopul Iustinian. Este un om cu multe inițiative. I se datorează în mare măsura construirea Catedralei din Baia Mare", a subliniat Dan Ciachir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel