Patriarhia intervine după VANDALIZAREA bisericii din Ierusalim: La întrebarea ”Cum să lecuiești un fanatic?” a răspuns magistral chiar unul dintre cei mai mari scriitori din Israel

Patriarhia Română a reacționat după ce o biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată
Patriarhia Română a reacționat după ce o biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată

Patriarhia Română a reacționat după ce o biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios.  

„Gestul de vandalism consumat astăzi împotriva Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii. Patriarhia Română mulțumește și pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului și autorităților israeliene care au reacționat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi și minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice. La întrebarea „Cum să lecuiești un fanatic?” a răspuns magistral chiar unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din Israel, Amos Oz. Într-o societate care prețuiește înțelept respectul pentru alteritate, lectura și rugăciunea ne vor ajuta totdeauna să-l înțelegem mai bine pe celălalt, iar cultura dialogului va fi mereu semnul maturității și al aristocrației de tip moral”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

O biserică a Patriarhiei Române din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Un bărbat cu barbă a fost înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce aruncă cu pietre în biserică. Extremistul a încercat să dărâme emblema Patriarhiei Române, a vandalizat crucea de pe aceasta și la final a distrus camera de supraveghere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel