Patriarhia, despre poziția BOR privind construirea unui lăcaş de cult

Biserica Ortodoxă nu se opune construirii unui lăcaş de cult al unui cult religios recunoscut de statul român, a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

'Biserica asistă la un dialog care se poartă între două state, România şi Turcia, nefiind un factor decident în această problemă. Biserica şi-a exprimat un punct de vedere când a fost consultată iniţial şi îşi păstrează acelaşi punct de vedere: Biserica Ortodoxă nu se opune construirii unui lăcaş de cult al unui cult religios recunoscut de statul român', a declarat Bănescu pentru AGERPRES. El a amintit că 'în oglindă s-a mai pus problema construirii unui aşezământ pentru pelerinii români din Istanbul'.

'Trec anual mii de pelerini prin vechiul Constantinopol, actualul Istanbul, şi din această perspectivă a avut loc o discuţie, anterior, în care s-a avansat această idee. În niciun caz nu se pretinde construirea unei biserici în Istanbul, întrucât există o biserică românească acolo', a spus Bănescu.

[citeste si]

Moscheea de la Bucureşti va fi construită, ea oferă mai multe garanţii de securitate, au declarat surse din Administraţia Prezidenţială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel