Patriarhia a editat fișele de lucru la Religie pentru clasa pregătitoare

fise rfeligie
fise rfeligie

 Editura Basilica a Patriarhiei Române a publicat setul de 26 de fișe de lucru la disciplina Religie, pentru elevii de la clasa pregătitoare, materiale didactice care au binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și avizul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Aceste fișe de lucru reprezintă pentru elevi mijloace de dezvoltare a interesului pentru domeniul educației religioase și suport în formarea unor atitudini și comportamente în acord cu valorile creștine. Pentru profesorul de religie fișele constituie un instrument de orientare în proiectarea și desfășurarea orei de religie.

Structura celor 26 de fișe este următoarea: prima pagină, destinată elevilor, conține titlul temei principale, titlul lecției, ilustrații, spații libere pentru desen, mesajul-cheie al lecției; a doua pagină, destinată profesorului, propune o mare varietate de activități didactice, care pot fi realizate selectiv şi adaptate cu ușurință la particularitățile fiecărui grup de elevi – dialogul, descrierea din imagini, jocul didactic, lectura, desenul, exercițiul, rugăciunea, observarea naturii, confecționarea de felicitări, organizarea de scenete etc.

Prin intermediul acestor fişe de lucru elevii sunt invitaţi la un parcurs educațional, alături de cele două personaje principale ale ilustraţiilor, Andrei și Ioana, și ei în clasa pregătitoare. Experiențele celor doi copii, ilustrate în desenele fișelor, oferă exemple și modele de comportament în diferite contexte de viață, față de colegi, prieteni, membrii familiei sau alți adulți. De asemenea, tipul şi cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fișe îşi propun să-i ajute pe elevi să descopere valorile propriei credinţe, să le dezvolte dragostea pentru frumos şi simţul estetic.

Setul de fișe de lucru pentru elevii de la clasa pregătitoare poate fi achiziționat la prețul de 5,4 lei/exemplar (sunt incluse cheltuielile de distribuție). Comenzi se pot face pe adresa: „Tipografia Cărților Bisericești, Intrarea Miron Cristea nr. 6, sect. 4, București, cod poștal 040162”; telefon: 021.3352128; 021.3352129; e-mail: [email protected].

Dacă toţi elevii ar cumpăra setul binecuvântat de Patriarhul Daniel, veniturile bisericii s-ar rotunji cu peste 150.000 de euro anul acesta.  Utilizarea la clasă a acestor fișe este susținută și de un ghid specific, în format online, „Religia la clasa pregătitoare. Ghid pentru profesori”, disponibil la adresa www.patriarhia.ro.

 Interesant este că doar Religia este pe bani, pe Internet fiind postate doar primele trei lecții. Fişele de lucru pentru celelelalte materii au fost postate gratuit pe Internet.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel