Patinoarul Mihai Flamaropol. Au început lucrările. Ce spune Gabriela Firea

Gabriela Firea anunta ca lucrarile de refacere si modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu au demarat la inceputul lunii martie, dupa ce vechea constructie aflata intr-o stare avansata de degradare a fost demolata la finele anului trecut.

Patinoarul, construit in anul 1952, dar si terenul si imobilele aferente au fost preluate in anul 2013 de Municipalitate, prin Hotarare de Guvern, de la Ministerul Tineretului si Sportului.

„ Ma bucur sa pot anunta inceperea lucrarilor la patinoarul Mihai Flamaropol, un obiectiv de investitii pe care atat sportivii cat si iubitorii sporturilor pe gheata il asteapta de multi ani. Cand am preluat mandatul de Primar General acest proiect era blocat din cauza necesitatii elaborării unui nou Plan Urbanistic de Detaliu. Dupa aprobarea acestuia, anul trecut, in luna noiembrie, am obtinut autorizatia de construire, in ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la această dată se execută lucrările de excavație.

Am prevazut in buget suma de 33.500.000 milioane de lei pentru acest proiect si va asigur ca, impreuna cu echipa mea, voi lua toate masurile pentru ca ritmul in care se lucreaza sa fie cel pe care ni-l dorim cu totii, iar lucrarea sa fie finalizata la timp. In mai putin de doi ani, loturile nationale de hochei si patinaj ale Romaniei trebuie sa se poata pregati si antrena in conditii optime, pe un patinoar nou, dotat si echipat corespunzator si implicit sa poata reprezenta Romania pe plan international" a declarat Primarul General.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3100 de locuri si se va adresa atat sportivilor de performanta, cat si publicului consumator de sport pe gheata.

Vorbim despre un patinoar artificial olimpic, dotat si echipat la standarde de inalta calitate, unde vor putea fi organizate competitii sportive pe gheata la cel mai inalt nivel international.

Constructia, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 9500 mp, va avea dubla functiune: patinoar si centru sportiv si de agrement.

In cadrul centrului sportiv si de agrement vor exista spatii pentru exercitii fizice "clasice "(bazin inot, wellness, sala de baschet, sali fitness, aerobic), dar si pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevazute si spatii comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) si gastronomie (cafenea si restaurant). Facilitatile oferite de Centrul Sportiv si de Agrement vor atrage publicul de toate varstele sa practice sportul. Mai mult, prin inchirierea acestor spatii va exista un suport material in vederea sustinerii cheltuielilor pentru functionarea patinoarului.

Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcari cu 108 locuri atat pentru public cat si pentrut sportivi respectand astfel cerintele de omologare ale Federatiilor internationale de hochei, patinaj etc, precum si normele de urbanism existente.

Astfel,vor exista locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori dar si locuri special pentru persoanele cu dizabilitati.

[citeste si]

In cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de mp de spatii verzi atat la sol cat si pe acoperisul cladirii, care va fi pietonal.

Tot pe acoperis va fi amenajat un spatiu destinat practicantilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajata ca snow park, in acest scop fiind prevazuta amplasarea unui tun de zapada in varful pantei principale.

Facem precizarea ca suprafata spatiilor comerciale si a spatiilor cu destinatie de bar si cafenea din incinta centrului sportiv si de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafata totala a constructiei.

Valoarea Contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie;"Refacere si modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizarea de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agreement" este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel