EXCLUSIV  Pată pe obrazul Capitalei. Daniel Tudorache: Bătaie de joc. Trebuie făcut ceva

Mihai Ciobanu / 27 Martie 2019 / 12:22 Salveaza PDF Comentarii
Bulevardul Magheru din Bucuresti
Bulevardul Magheru din Bucuresti

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre o problemă care afectează grav aspectul sectorului şi, în special, al zonei centrale a Bucureştiului. 

Primarul Daniel Tudorache a declarat, la interviurile DC News, că intenţionează să ia măsuri pentru a-i convinge într-un fel sau altul pe proprietarii clădirilor istorice, aflate în zona centrală a Bucureştiului să le reabiliteze, să le refacă faţadele care, în prezent, se află într-o avansată stare de degradare. Edilul a dat ca exemplu zona Magheru unde sunt mai multe clădiri reprezentative care au un aspect jalnic şi strică, astfel, imaginea celui mai important bulevard al Capitalei. 

"Este o problemă care ţine şi de oameni... Ai cumpărat un imobil sau l-ai câştigat în instanţă, ţi-a fost retrocedat, trebuie să te şi ocupi de el. Vă dau un exemplu: bulevardul Magheru. Sunt anumite clădiri care arată groaznic. Noi încercăm să introducem o hotărâre de consiliu să impozităm suplimentar imobilele neîngrijite şi astfel, să îi facem pe proprietari să investească în refacerea faţadelor. Acei proprietari care au câştigat sau au cumpărat un imobil şi nu îi refac faţada să fie impozitaţi.  Dacă au bani să cumpere, măcar să-l şi facă, nu să îl lase în bătaie de joc. (...) Nu poţi lăsa clădirile aşa, în paragină, trebuie să faci ceva. Eşti proprietar, iar dacă tot o ai trebuie să te şi ocupi de ea, nu să o laşi să cadă. Fiecare proprietar trebuie să aibă şi obligaţii, nu numai drepturi", a declarat Daniel Tudorache. 

Urmăreşte, aici, declaraţiile primarului Daniel Tudorache:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23