Paştele în izolare. Părintele Vasile Ioana: Va fi unic! Poate anul ăsta vom preţui mai mult. Stai acasă, creştine!

Părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii "Sf. Nicolae dintr-o zi", din Bucureşti, le-a transmis un mesaj credincioşilor în contextul în care slujba de Înviere, cel mai probabil, nu va putea fi oficiată în faţa unor mulţimi uriaşe, precum în anii trecuţi. 

"Sufleteşte, duhovniceşte vorbind, vom respecta toate recomandările autorităţilor şi vom fi un model de civism, pentru că bunii creştini au înţeles că distanţarea socială este soluţia împotriva răspândirii acestui virus. Vom sărbători cu şi mai multă preţuire sfintele Paşti anul acesta. Vom distribui, probabil, în blocurile arondate parohiilor, personal sfintele Paşti. Dar e devreme să vorbim despre asta. Ce pot să spun este că, faţă de alţi ani în care abia aşteptam să luăm lumina şi apoi să fugim repede la miel, la masă, să mâncăm, să bem şi să ne veselim, poate că anul ăsta preţuim mai mult, poate ne rugăm mai mult, poate că în casă fiind, în izolare, va fi mai bine primită rugăciunea noastră. 

Cu cât suntem mai supuşi, mai în credinţă, mai în dragoste, mai în rugăciune, cu atât mai mult Dumnezeu se revarsă. Dar vom experimenta altceva de Paştele acesta. Faptul că Dumnezeu nu se împiedică de uşile noastre pentru a veni la noi. Faptul că Dumnezeu va veni la noi aşa cum a venit la apostoli. Iisus va veni şi va învia şi vom primi lumină şi pace şi anul acesta, dar poate o vom primi mai smeriţi, mai cuminţi, mai buni şi mai aşa cum ar trebui să fie de altfel creştinul, şi nu plin de dorinţa de a petrece în alt mod, trupesc!", a explicat părintele Vasile Ioana la Antena 3. 

Moment inedit pregătit în noaptea de Înviere 

"Abia aştept să cânt cu ei, cu enoriaşii, Hristos a Înviat. Ei de sus de la ferestre, eu de jos, din biserică. Este un moment pe care abia îl aştept şi cred că mulţi creştini abia aşteaptă. Abia aştept momentul de la 12 noaptea, când oamenii vor cânta la ferestre blocurilor, va fi ceva unic! Dorinţa oamenilor de a avea lumină de Paşte va fi cu atât mai mare!", a mai spus părintele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel