Paște catolic 2021. Ce fac creștinii în Sâmbăta Sfântă

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Aproximativ un milion de catolici din România sărbătoresc duminică, 4 aprilie, Paştele.

Sărbătoarea Paștelui este precedată de trei zile sfinte, și anume Joia Sfântă - Cina Domnului, Vinerea Sfântă - Patima și moartea Domnului și Sâmbăta Sfântă - ziua tăcerii și așteptării. Sunt cunoscute drept "Triduumul Pascal" și reprezinta preambulul Învierii.

În Sâmbăta Sfântă, Biserica meditează în tăcere şi rugăciune pătimirea şi moartea lui Hristos, iar în cursul zilei nu are loc nicio acţiune liturgică. În schimb, noaptea are loc celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, prin care se exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Hristos Înviat, scrie comunitatea-spirituală.ro. 

Totodată, în Sâmbăta Sfântă, gospodinele fac ultimele pregătiri, în cazul în care nu au terminat toată treaba. Se face curățenie, se pregătesc bucate și se vopsesc ouă. În mai multe orașe Sfânta Liturghie din noaptea Învierii va începe la ora 20, 20:30 sau 21:00. La Catedrala Sf. Iosif din București, Vigilia pascală va începe la ora 23.00. În acest an, din cauza pandemiei, în mai multe orașe au fost anulate tradiționalele procesiuni de Paște în care credincioșii purtau cu ei prin oraș lumânarea Învierii, statueta lui Isus Hristos şi steagurile bisericeşti. Autoritățile  au permis ca în această seara credincioșii să poată circula până la ora 02:00. Credincioșii pot intra și în biserici la slujbe, dar respectând măsurile sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel