Paște 2019. Maraton de încondeiat ouă la Sfântu Gheorghe

Ouă Încondeiate
Ouă Încondeiate

Înainte de Sărbătorile Pascale, la Sfântu Gheorghe, în județul Covasna, va avea loc un maraton de încondeiat ouă. 

Fundaţia Guzsalyas din Sfântu Gheorghe va organiza săptămâna viitoare, înaintea Paştelui Catolic, o serie de ateliere, precum şi un maraton de încondeiat ouă, la care poate participa orice persoană interesată.

Atelierele, destinate în special copiilor, vor avea loc de marţi până joi, între orele 16,00-20,00, la Casa Mives din vecinătatea Muzeului Naţional Secuiesc din Sfântu Gheorghe, iar maratonul de încondeiat ouă va începe vineri, 19 aprilie, la ora 11,00 şi se va încheia a doua zi, la ora 4,00 dimineaţa, au precizat organizatorii pe pagina de socializare.

Ce trebuie să facă participanții

Participaţii trebuie să aducă ouă fierte, iar gazdele vor pune la dispoziţie vopsea, ceară, condeie, precum şi câteva zeci de modele tradiţionale de încondeiere a ouălor.

Ouăle încondeiate se dăruiesc bărbaţilor şi băieţilor care, în a doua zi de Paşti, merg la stropit din casă în casă, "lociolitul" sau udatul fetelor, cum i se mai spune, fiind un obicei străvechi, care se păstrează în aproape toate localităţile din judeţul Covasna.

Conform tradiţiei, doamnele şi domnişoarele sunt stropite cu apă de izvor sau cu parfum, ca să aibă noroc, să fie frumoase şi sănătoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel