Pașii prin care poți recupera adeverința de vaccinare. Nu e suficient să ai certificatul, dacă vrei să obții tichetele de masă

adeverință vaccinare
adeverință vaccinare

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.

Dar atenție! Nu trebuie să arătați certificatul de vaccinare pentru a primi bonurile, ci adeverința care să ateste în care centru v-ați vaccinat. Dacă ați pierdut-o, există o metodă prin care puteți face rost de aceasta.

Adeverința de vaccinare se poate descărca în format electronic (pdf) și este în limba română și engleză. Pentru a vă putea descărca adeverința de vaccinare, vă rugăm să accesați link-ul: https://adulti.renv.ro/users/login

Apăsați butonul roșu din partea stângă, jos: “Obtineți adeverința electronică de vaccinare” Se va deschide „NOTĂ DE INFORMARE privind prelucrarea datelor cu caracter personal” pe care va fi necesar să o parcurgeți în întregime.

La finalul acestei note de informare, dacă sunteți de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal și doriți să treceți mai departe la descărcarea adeverinței, vă rugăm să bifați cele 2 căsuțe din partea stângă: Am citit prezenta notă de informare (BIFAȚI). Îmi exprim consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și solicit eliberarea adeverinței de vaccinare în format electronic, declarând pe propria răspundere că datele furnizate de mine sunt reale și corecte. (BIFAȚI) Apoi, în partea din dreapta, jos, vă rugăm să bifați căsuța scrisă în cadran roșu: ”Accept termenii”. Nu sunt necesare parola, username sau alte informații de autentificare!


Descărcarea adeverinței electronice de vaccinare se face pe baza:


• CNP-ului persoanei vaccinate / pașaport + cod unic RENV (CNP virtual generat automat)


• numărului de telefon pe care s-a facut programarea sau care s-a folosit pentru introducere direct în RENV.


După ce ați urmat pașii de mai sus, aceste date se introduc în partea centrală a ecranului, în căsuțele specificate: introduceți CNP și introduceți telefonul asociat. 

Atenție! Trebuie să existe concordanță între datele introduse la programare/RENV și datele pe care le introduceți pentru descărcarea adeverinței. Pot apărea ERORI în următoarele cazuri:


• programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective;


• persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței;


• informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.


Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon).


Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV.

În luna septembrie 2021, Ministerul Sănătății a stabilit metodologia de acordare a alocației de hrană sub forma tichetelor de masă, persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2

Conform acesteia, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă. Nu uitați să prezentați adeverința la centrul unde v-ați vaccinat pentru a intra în posesia bonurilor!

Termenul de ridicare de la centrele de vaccinare a tichetelor de masă acordate pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă a fost prelungit de la 90 de zile la 6 luni.

Potrivit legii, tichetele se acordă persoanelor care se vaccinează cu schema inițială (primele două doze Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca sau doza unică Johnson&Johnson), nu și pentru doza booster (doza 3), până la data de 31 decembrie 2021.

Doar românii care s-au vaccinat anti-COVID-19 începând cu 3 septembrie 2021 primesc vouchere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel