Urmărește emisiunea live


Pârtie de schi Bâlea Lac: Proiect tehnic din 1974.150 de km de pârtie

 Proprietarul Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Arnold Klingeis, crede că domeniul schiabil Bâlea ar putea aduce 150 de kilometri de pârtie în masivul Făgăraş, potrivit unei proiect tehnic care s-a realizat în 1974. 

"Noi aşteptăm de 20 de ani acest proiect. Cred foarte mult în acest proiect, mai ales pentru că natura confirmă în fiecare an că zăpada persistă aici pe o perioadă mai lungă decât în alte staţiuni. La Bâlea Lac avem zăpadă până în luna iunie. Mă bucur să văd că în sfârşit am ajuns şi noi la rând, pe lista priorităţilor, iar zona Bâlea va fi în atenţia autorităţilor centrale, pentru a pune în aplicare un proiect care a început acum 50 de ani. Cu siguranţă, acum 50 de ani cei care au analizat potenţialul turistic şi schiabil au făcut-o cu mult profesionalism şi au ajuns la concluzia că acest domeniu schiabil se poate realiza cu tehnologia şi cu ştiinţa de atunci, deci, cu siguranţă că se poate face mult mai mult cu tehnologia şi cu ştiinţa de acum. Acest proiect va ajuta această zonă, dar va ajuta şi România să aibă 150 de kilometri de pârtie într-o staţiune montană care astfel va fi competitivă cu marile staţiuni de schi din Austria sau Elveţia. Este un proiect foarte important pentru noi. Vom contribui cu tot ce ne stă în putinţă ca acest proiect să se realizeze", declară Arnold Klingeis, într-un comunicat transmis joi. 

Deşi nu există pârtii amenajate acum, Bâlea Lac atrage în fiecare iarnă mii turişti din toată lumea, fascinaţi de frumuseţea locului şi care doresc să trăiască senzaţii extreme, cum ar fi cazarea în singurul hotel de gheaţă din Sud-Estul Europei. 

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a vizitat în luna decembrie 2017, zona Bâlea Lac, unde a stat de vorbă cu cabanierii. Anterior acestei vizite, ministrul Dobre a afirmat că dacă se va realiza domeniul schiabil Bâlea, cu 150 de kilometri de pârtii, aceasta va însemna "dublarea capacităţii de schi din România", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel