Partidul Verzilor din Germania ia măsuri pentru a interzice anumite animale de companie. Se cer restricții inclusiv împotriva câinilor și pisicilor

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Partidul Verzilor din Germania continuă politicile prin care încearcă să interzică anumite animale de companie din Germania, formațiunea lucrând la crearea unei liste care să clarifice care animale au voie să fie ținute în gospodării.

Ministrul german al Agriculturii, Cem Özdemir, de la Partidul Verzilor, a anunțat că va merge mai departe cu interzicerea anumitor animale de companie:

„De ce are cineva nevoie de animale exotice greu de întreținut, cum ar fi șerpii sau cameleonul, acasă? Nu am înțeles niciodată acest lucru”, a spus el.

Partidul Verzilor a fost activ în a solicita interzicerea sau restricțiile asupra animalelor de companie. De exemplu, filiala Partidului Verzilor din orașul Bremen a cerut restricții privind numărul de pisici și câini pe care un proprietar de animale de companie le-ar putea avea în casă. Totodată, partidul a dorit să impună și reglementări care au îngreunat achiziționarea de pisici și câini din magazine, politicianul spunând că animalele nu ar trebui să mai fie disponibile gratuit.

„Animalele nu sunt lucruri și, prin urmare, nu ar trebui să fie comercializate ca ele”, a spus Philipp Bruck, purtătorul de cuvânt al Verzilor pentru politica animalelor în 2021.

Verzii din Bremen au cerut, de asemenea, ca oamenii să obțină o licență pentru a deține un animal de companie.

Câinii și pisicile au fost în pericol

Există 14,7 milioane de proprietari de pisici și 10,1 milioane de proprietari de câini în Germania. Cu toate acestea, există și 5,2 milioane de oameni care dețin „animale mici”. Nu este clar câți dintre cei din categoria „animale mici” vor intra sub interdicția privind animalele exotice propusă de guvernul federal.

În trecut, unii reprezentanți ai Verzilor au cerut interzicerea tuturor animalelor de companie, inclusiv a pisicilor și a câinilor. Cu toate acestea, o astfel de propunere nu a fost încă acceptată de niciun politician verde din guvernul federal. Cei care se opun pisicilor le-au etichetat ca fiind „ucigași de păsări” care ar trebui ținute doar în apartamente închise și care nu trebuie să aibă acces afară.

Ministrul Verzilor, Özdemir, vrea să întocmească o „listă pozitivă” cu speciile de animale care pot fi ținute ca animale de companie.

„Unii oameni dețin animale care nu cred că au loc în gospodăriile private”, a spus ministrul.

Ministrul a spus că există o criză gravă în adăposturile de animale, iar multe se confruntă cu un număr mare de animale exotice pe care oamenii le-au abandonat. Astfel de animale au adesea costuri ridicate de întreținere și poate fi nevoie de timp și de muncă pentru a le asigura o îngrijire adecvată, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel