Partidul Verde susţine Marşul Diversităţii

Gay Fest Bucharest
Gay Fest Bucharest

Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni (European Greens), sprijină Festivalul Diversităţii care are loc între 30 mai - 4 iunie 2011. Partidul Verde atrage atenția că egalitatea în drepturi şi libertăţi între cetăţeni este garantată prin Constituția României şi că toţi cetăţenii ar trebui să fie trataţi la fel de către autorităţile statului indiferent de preferinţele sexuale pe care oamenii le declară.

”Semnatar al Chartei Verzilor Europeni, Partidul Verde din România celebrează Festivalul Diversităţii, eveniment dedicat promovării drepturilor comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și trans) din România. Capitolul democraţie extensivă al Chartei Verzilor Europeni prevede “credința noastra în democrație care se bazează pe recunoașterea mutuală a tuturor persoanelor ca egale. Diferențele respectate trebuie respectate. Intereselor minorității trebuie să li se acorde o atenție și o protecție corespunzătoare.”, se arată într-un comunicat  de presă.

Secretarul general al PV, Silviu Dumitru, aminteşte că "în acord cu principiile Verzilor Europeni din care Partidul Verde face parte, noi credem că pentru ca drepturile fiecărui individ să fie respectate, trebuie ca fiecare dintre noi să conștientizeze esenţa ideii de egalitate a drepturilor indiferent de orientarea sexuală a oamenilor. Respingem orice îngrădire a drepturilor civice, politice, sociale sau economice pe criterii de aparteneţă sexuală şi ne exprimăm sprijinul pentru lupta pentru egalitate în drepturi a comunităţii LGBT din România."

”Patidul Verde se declară împotriva discriminării și atrage atenția asupra importanței respectării drepturilor egale pentru toți cetățenii români, indiferent de orientarea sexuală. Cu ocazia Festivalului Diversităţii 2011, Partidul Verde cere politicienilor români să respecte drepturilor oamenilor şi cetăţenilor, indiferent de originea lor etnică, de valorile lor religioase sau de orientarea lor sexuală. Cei care ocupă temporar funcţii în instituţiile statului nu trebuie să uite că din taxele şi impozitele plătite de către aceşti oameni provine salariul lor de parlamentari sau guvernanţi!”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel