Partidul „Șor”, anchetat pentru mită electorală în Găgăuzia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Anchetatorii suspectează partidul de opoziţie din Republica Moldova "Şor" că a mituit alegătorii în timpul alegerilor.

Anchetatorii suspectează partidul de opoziţie din Republica Moldova "Şor" că a mituit alegătorii în timpul alegerilor pentru şefia unităţii teritoriale autonome Găgăuzia, a anunţat, duminică, serviciul de presă al Centrului Naţional Anticorupţie după percheziţiile efectuate în biroul sediului de campanie al partidului, potrivit Rador.

"Angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie, împreună cu procurorii anticorupţie au efectuat o serie de investigaţii în cadrul dosarelor penale privind mituirea alegătorilor de către reprezentanţii formaţiunii politice cu scopul obţinerii victoriei candidatului din Partidul "Şor" la alegerile din Găgăuzia" - se arată în comunicat.

Cum se apără reprezentanții „Șor”

La rândul său, deputatul din partea partidului "Şor", Regina Apostolova, a declarat că autorităţile doresc să-l scoată din alegerile pentru şeful Regiunii Autonome Găgăuzia, pe reprezentantul partidului lor, Evghenia Guţul, care a intrat în turul doi de scrutin în urma alegerilor din 30 aprilie.

"Înţelegem scopul lor - scoaterea candidatului din partea Partidului "Şor" din cursa pentru şefia Găgăuziei. Prin această acţiune, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), de guvernământ, demonstrează că se teme de partidul "Şor", că îi este frică de oamenii care o susţin, de oamenii din Găgăuzia care vor schimbarea" - a spus Apostolova, comentând percheziţiile şi reţinerea membrilor de la sediul electoral al lui Guţul.

Mai multe despre alegeri

Apostolova a subliniat că percheziţiile au avut loc în ziua în care partidul organizează la Chişinău un amplu miting antiguvernamental pentru a cere demisia preşedintelui Maia Sandu şi a partidului de guvernământ. Deputatul a adăugat că avocaţii partidului intenţionează să-şi apere membrii şi activiştii de partid reţinuţi. Menţionăm că, la 30 aprilie, au avut loc alegeri pentru şefia Regiunii Autonome Găgăuzia.

Opt persoane au candidat pentru acest post, iar în turul doi, alături de Guţul, a intrat reprezentantul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, de opoziţie, Grigore Uzun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel