Partidul Popular-Socialist din Moldova, fondat de un fost membru al Partidului Comuniştilor

stepaniuc
stepaniuc

Unul dintre foştii lideri ai Partidului Comuniştilor din R.Moldova, Victor Stepaniuc, a fondat un alt partid - Partidul Popular-Socialist al cărui congres de constituire a avut loc sâmbătă la Chişinău, relatează publika.md.

Pentru a putea înregistra formaţiunea la Ministerul Justiţiei, membrii grupului de iniţiativă trebuie să adune 5.000 de semnături.

Viitorul partid se anunţă a fi o formaţiune moderată de stânga, cu doctrină social-democrată. "Priorităţile noastre, indiscutabil, sunt modernizarea economiei, modernizarea învăţământului şi o nouă politică socială mai activă. Partidul nostru rămâne deschis pentru toţi patrioţii acestei ţări, pentru toţi oamenii cu viziuni de stânga şi pentru toţi cei care ţin la ideea socialistă", a declarat politicianul Victor Stepaniuc.

La congres au participat 250 de delegaţi din 24 de raioane. Aceştia au discutat despre statutul, denumirea şi sigla viitoarei formaţiuni. "Perspectiva partidului constă în faptul că se axează pe segmentul stâng al politicii şi respectiv optează pentru soluţionarea problemelor economice prin intervenţia statului", a explicat un participant.

Printre cei mai cunoscuţi fondatori ai Partidului Popular-Socialist sunt întreprinzătorul Grigore Cuşnir şi fostul comunist Victor Stepaniuc. Cel din urmă va deveni, cel mai probabil, preşedintele formaţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel