Partidul Comunist, surpriză la alegerile din Salzburg, Austria. Formațiunea lui Nehammer, scădere substanțială față de alegerile precedente

Formațiunea condusă de Karl Nehammer a ieșit pe primul loc la alegerile din Salzburg Austria.

Partidul comunist KPÖplus și-a asigurat un loc în parlamentul local din Salzburg în cel mai bun rezultat după cel de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, partidul FPÖ a ieșit pe locul doi, iar ÖVP, formațiunea lui Nehammer a ieșit pe primul loc, conform Euractiv.

„Am reușit să-i convingem pe cei care nu mai știu pentru cine să voteze”, a declarat Kay-Michael Dankl, reprezentantul comuniștilor, duminică seara, în timp ce partidul său a obținut 11,7% din voturi.

KPÖplus ar urma să fie un partid de opoziție constructiv, a adăugat el.

ÖVP de centru-dreapta și-a asigurat primul loc, dar a reușit să obțină doar puțin peste 30% – o scădere destul de mare față de procentul de 37,8% câștigat la ultimele alegeri din Salzburg din 2018.

Pe locul al doilea, FPÖ a obținut 25%, continuându-și seria de câștiguri masive, deoarece și-a asigurat încă 7% față de alegerile precedente. Aceste rezultate ar permite celor două partide să formeze o coaliție.

În același timp, SPÖ de centru-stânga a înregistrat pierderi minore, fiind pe locul trei cu 18%, în timp ce Verzii au obținut 8%. NEOS a obținut 4,1% – sub pragul de accedere în parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel