Partidul anti-euro s-a lansat oficial

partid anti-euro
partid anti-euro

Un nou partid care cere dizolvarea zonei euro și-a ținut Congresul de înființare duminică. Formațiunea politică germană s-a lansat la Berlin și speră să adune voturile dezamăgiților la alegerile din septembrie, scrie euobserver.com.

Aproximativ 1.500 de delegați s-au strâns duminică dimineață la Hotelul Intercontinental din fostul Berlin de Vest. Aceștia cred că zona euro e un proiect sortit eșecului care ar trebui încetat imediat pentru binele tuturor statelor membre.

"Ne mândrim că suntem numitți populiști. Există ceva de genul unei poliții a gândirii libere aici în Germania care spune că nu există o alternativă la zona euro. Noi suntem alternativa, alternativa Germaniei", și-a ținut discursul de deschidere Konrad Adam, jurnalist și co-fondator al noului partid.

Spre deosebire de alte țări ale Uniunii Europene, partidele anti-europene din Germania au dus o existență politică marginalizată. Niciun partid nu a cerut până acum dizolvarea zonei euro, cu excepția formațiunii neo-naziste NPD, car a organizat un mic protest în fața hotelului, proclamându-se adevăratul partid anti-euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel