Partide de extremă-dreapta din Europa, reunite în Rusia

Reprezentanți a zece partide de extremă dreapta din Europa s-au reunit, duminică, în Rusia. Reuniunea a fost organizată de o formațiune pro-Kremlin, Rodina (Patria), și scopul ei a fost apărarea "valorile tradiționale" ale familiei și pentru a critica sancțiunile impuse Moscovei legate de criză ucraineană. 

Circa 150 de membri ai unor mișcări naționaliste, precum partidele neonaziste grec Zori Aurii și german NPD, și partidul bulgar Ataka cunoscut pentru retorica sa violentă împotriva minorităților, au discutat despre "sprijinirea valorilor tradiționale", ale familiei apărate de președintele rus Vladimir Putin, conflictul din Ucraina și politica 'orgolioasă' a Statelor Unite.

Participanții au afirmat că doresc să creeze o mișcare care să servească drept tribună comună împotriva "amenințărilor la adresa suveranității și identității naționale".

"Acest Forum reprezintă prima piatră pentru crearea unei noi lumi pe care suntem obligați să o construim", a declarat Fiodor Birukov, membru al formațiunii Rodina. 

Partidele de extremă dreapta și-au exprimat în ultimele luni susținerea pentru politica lui Vladimir Putin în criza ucraineană, în opoziție cu ceea ce ele consideră a fi imperialismul american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel