Partid Islamic. Controverse în alegerile municipale din Belgia

Pe fondul peisajului politic turbulent al Europei, un partid al cărui scop este crearea unui Stat Islamic speră să câștige locuri în alegerile municipale din Belgia.

Partidul Islamic a reușit să obțină două locuri de consilieri municipali în Belgia, dintre care unul în cartierul Molenbeek al capitalei Bruxelles. La alegerile municipale de anul acesta, programate în luna octombrie, partidul va candida în 28 de municipii belgiene. Printre prioritățile sale: segregarea bărbaților și femeilor în mijloacele publice de transport călători.

Păreri pro și contra

„Este foarte bine să fie separați bărbații de femei în transportul public. Există bărbați care hărțuiesc sexual femeile în autobuze, dar și femei care hărțuiesc bărbații”, declară pentru Euronews un rezident al cartierului Molenbeek, Sarouj Mohammed.

Doctrină conservatoare

Partidul Islamic, al cărui program politic include introducerea legii Sharia, își concentrează eforturile asupra musulmanilor conservatori care locuiesc în Belgia. Președintele partidului, Abdelhay Bakkali Tahiri, a declarat pentru postul TV amintit cu privire la segregarea sexelor: „Este un proiect realizat la cerința femeilor, care sunt hărțuite și abuzate de indivizi slab educați, de perverși”.

Reacții puternice

Partidul Islamic a stârnit reacții puternice din partea politicienilor belgieni pe rețele de socializare. Separarea bărbaților și femeilor a fost condamnată, iar legea Sharia este criticată pentru încălcarea drepturilor omului.

După estimări, în Belgia trăiesc peste 780.000 de musulmani.

Populism islamic

„Acest partid are ceva din retorica populistă și naționalistă a altor partide plasate la extrema dreaptă sau extrema stângă”, a opinat Hasni Abidi, directorul Centrului de Studii și Cercetare al Lumii Arabe și Mediteraneene (CERMAM), cu sediul la Geneva.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel