Parteneriatul civil, desființat de Biserica Catolică: ATENTAT

În era în care instituția căsătoriei aproape că nu mai există sau în care sensul îi este modificat fie prin nerespectarea ritualurilor și a tradițiilor, fie prin lipsa de valori, de respect și de promisiuni respectate, și în care parteneriatul civil capătă mai mult sens pentru tineri și nu numai, Biserica Catolică se opune acestei forme de alianțe. 

Concubinajul și parteneriatul civil deja sunt probleme perimate pentru Biserica Catolică din România care, mai nou, se leagă de parteneriatul civil între persoane de același sex. Aceasta dezaprobă propunerea legislativă privind acest tip de parteneriat civil și solicită retragerea acestei iniţiative, pe care o consideră un atac la demnitatea persoanei şi la integritatea familiei. 

”Constituţia conferă statului dreptul şi datoria de a ocroti căsătoria şi familia. Orice formă de subminare a familiei întemeiate pe căsătoria adevărată (dintre un bărbat şi o femeie) este şi un atentat la adresa drepturilor copiilor. Viitorul României, ca existenţă fizică, precum şi culturală şi spirituală, depinde de familia firească. Legislatorii trebuie să înţeleagă că, înainte de toate, dau seamă în faţa lui Dumnezeu pentru activitatea lor în slujba binelui comun. Prin urmare, Biserica Catolică din România consideră că `Proiectul de lege privind stabilirea parteneriatelor civile` este un atac la demnitatea persoanei, la integritatea familiei, implicit la echilibrul vieţii sociale şi la viitorul naţiei noastre. Pentru binele comun al societăţii şi al familiei, cât şi pentru demnitatea fiecărei persoane, Biserica Catolică din România solicită retragerea proiectului de lege 498/2016 trimis spre adoptare Camerei Deputaţilor din Parlamentul României”, se arată într-o scrisoare deschisă a Conferinţei Episcopilor din România (CER) adresată Legislativului. 

Familia, celual de bază a societății, în pericol

În scrisoarea semnată de cardinalul Lucian, preşedintele CER, se afirmă că ”vocaţia pro-occidentală a naţiunii noastre nu presupune copierea modelelor ideologice distructive”, dimpotrivă, românii, ca popor creştin, ”fiind chemaţi să ajute Europa şi civilizaţia din care facem parte să-şi refacă rădăcinile creştine şi morale”. 

Subliniind că ”societatea are drept celulă de bază familia”, CER consideră că ”legalizarea 'parteneriatelor civile', respectiv a 'căsătoriei' homosexualilor, reprezintă o mutaţie civilizaţională fundamentală, posibil ireversibilă, într-o direcţie ideologică ale cărei consecinţe negative pentru societăţile occidentale sunt în prezent evidente”. 

Proiect de lege „neonorabil”

”Nu este onorabil să fie susţinută promovarea - rapidă şi lipsită de transparenţă - a unor asemenea proiecte, despre care se ştie că nu se bucură de sprijin în societatea românească. (...) Revendicarea unor 'drepturi speciale' legate de anumite preferinţe sexuale este o ideologie îndreptată în mod explicit spre subminarea moralităţii şi a instituţiilor acestei Civilizaţii - începând cu familia - cu scopul declarat de a o distruge. Acest lucru este confirmat de faptul că în toate ţările în care a fost legalizat 'parteneriatul civil' între persoane de acelaşi sex a urmat invariabil şi legalizarea 'căsătoriei' homosexualilor cu noi revendicări de 'drepturi' pentru cupluri de acelaşi sex, precum adopţia de copii şi reproducerea asistată medical”, se mai arată în comunicatul CER, citat de Agerpres. 

Şi Patriarhia Română şi-a exprimat recent îngrijorarea referitor la demersurile legate de eventuala oficializare a „parteneriatului civil” printr-un proiect de lege aflat pe agenda Camerei Deputaţilor, considerând că „instituţionalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinţei creştine şi tradiţiei poporului român, cu posibile consecinţe grave pentru viaţa morală, familială şi socială a acestuia”. 

Biserica invocă un articol din Constituție

Într-un comunicat dat publicităţii săptămâna trecută de Patriarhie se arăta că Biserica Ortodoxă Română va continua să apere şi să promoveze valorile fundamentale ale familiei tradiţionale, care sunt benefice pentru prezentul şi viitorul societăţii româneşti. 

„Din punct de vedere creştin, dar şi constituţional, cu excepţia adopţiei şi a înrudirii de sânge, familia se naşte exclusiv prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Parteneriatul civil nu ar face decât să încurajeze concubinajul şi să deresponsabilizeze pe cei doi parteneri în detrimentul mamei şi al copilului. Mai precis, cadrul legal care protejează în mod optim 'creşterea, educaţia şi instruirea copiilor' este doar familia (art. 48, al. 1 din Constituţia României). Încercările de redefinire a familiei naturale şi tradiţionale, confirmată moral şi legislativ de-a lungul istoriei umanităţii, par să facă parte dintr-o agendă ideologică ce discreditează valorile şi binefacerile sociale ale familiei”, preciza Patriarhia. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel