PARTENERIAT CIVIL. Vasile Bănescu, BOR, poziție fermă: E primul pas!

vot
vot

PARTENERIAT CIVIL. Biserica Ortodoxă Română are o poziționare fermă despre parteneriatul civil, în timp ce politicienii puterii consideră că această lege trebuie trecută cât mai urgent. 

PARTENERIAT CIVIL.”Încep prin a semnala dezaprobarea fermă a Bisericii Ortodoxe Române, presupun că și a tuturor celorlalte biserici din spațiul românesc, în legătură cu legalizarea parteneriatelor civile care nu este altceva decât primul pas spre legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex. Ea nu este decât mijlocul prin care se poate ajunge la această căsătorie. În general, menirea parteneriatelor civile nu este alta decât de a face, încetul cu încetul, acceptabilă ideea de căsătorie între aceste persoane și de a rupe, astfel, coerența normelor de drept în familie

În legătură cu parteneriatul civil mai larg, pentru persoanele heterosexuale, poziția Bisericii Ortodoxe Române, în consonanță cu celelalte biserici ortodoxe este aceea că dezaprobă destul de ferm ca să nu spun foarte ferm promovarea parteneriatului civil, precum și legalizarea acestuia. Acesta este motivul principal: parteneriatul civil reprezintă o inutilă suprapunere cu perfect valida instituție a căsătoriei, menționată în Constituție, în Codul Civil, devine un surogat al căsătoriei pentru cei care, din păcate, doresc să pornească la drum împreună, neasumându-și integral acest lucru. 

E o variantă foarte comodă de face un pas împreună, pornind la drum cu gândul că s-ar putea să nu reziști cu cel cu care pornești la drum. E o diminuare a responsabilității pe care ar trebui să ne-o asumăm pornind la drum în viață” a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR. 

El a adăugat că ”familia este pusă în pericol de parteneriatul civil în paradigmă morală și spirituală, pentru că două persoane care aleg să se căsătorească au un alt grad de asumare a responsabilității profunde decât două persoane care aleg să încheie un document de parteneriat civil. De ce să dublăm instituția căsătoriei? De ce să dublăm ceva ca drepturi și obligații dacă avem deja acel ceva? E vorba de grade diferite de asumare a responsabilității”. Vasile Bănescu mai afirmat că se vor iniția discuții cu Parlamentul în acest sens. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy