Parohia Iancu Vechi-Mătăsari, daruri de Sfintele Paști pentru 120 de familii sărace și refugiați ucraineni 

Alimentele sunt oferite la biserica parohială de catre slujitori, iar pentru persoanele care nu se pot deplasa, acestea sunt distribuite la locuințele lor
Alimentele sunt oferite la biserica parohială de catre slujitori, iar pentru persoanele care nu se pot deplasa, acestea sunt distribuite la locuințele lor

Ca în fiecare an, în săptămâna Sfintelor Pătimiri, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Protoieria Sectorului 2 din Capitală desfășoară ample acțiuni social-caritabile în cadrul cărora familii de vârstnici și persoane singure cu venituri modeste, familii cu mulți copii, precum și persoane cu dizabilități primesc alimente pentru masa de Sfintele Paști.

Peste 120 de familii sărace din zona Piata Iancului primesc în dar carne, ouă, ulei, zahăr, orez, făină, etc. Alimentele sunt oferite la biserica parohială de catre slujitori, iar pentru persoanele care nu se pot deplasa, acestea sunt distribuite la locuințele lor.

De asemenea, parohia Iancu Vechi-Mătăsari oferă îmbrăcăminte și încălțăminte. Hainele aduse de membri ai comunității parohiale și societăți comerciale din București, sunt sortate și pregătite de preoții slujitori și sunt oferite personalizat cazurilor sociale din parohie.

În ajunul sărbătorii Învierii Domnului, persoanele cu dizabilități și cele vârsnice și singure vor primi mâncare gătită tradițională de Paști, care va fi distribuită de către slujitorii bisericii și voluntari.

Aceste actiuni fac parte din programul social-filantropic permanent Dar din dar se face rai! al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

De menţionat că parohia Iancu Vechi-Mătăsari se află într-o legătură permanentă şi colaborează foarte bine cu administratorii blocurilor din parohie în identificarea cazurilor sociale noi şi în actualizarea periodică a evidenței familiilor aflate în dificultate.

In paralel, continua campania AJUTOR PENTRU UCRAINA initiata la inceputul lunii martie a.c.. Produse alimentare perisabile si neperisabile, de igiena personala, produse pentru copii, pături si saci de dormit sunt oferite familiilor de ucraineni refugiati, gazduite de parohii din sectorul 2 si judetul Ilfov.

In perioada vacantei de sfintele Pasti, Parohia Iancu Vechi-Matasari pregateste zilnic mancare calda pentru o familie de ucraineni din Harcov, gazduita la caminul Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti.

De asemenea, in toata aceasta perioada a continuat programul „Masa bucuriei cu prietenii Mântuitorului Iisus Hristos”, prin care 30 de persoane primesc hrană caldă în fiecare zi de sâmbătă. Toate acțiunile social-filantropice sunt susținute material și financiar de membri ai comunității parohiale, precizează reprezentanții parohiei într-un comunicat primit la redacție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel