Parler, aplicația simpatizanților lui Trump, dată afară de pe serverele Amazon

Aplicația de socializare Parler, folosită de simpatizanții lui Donald Trump pentru că „nu interzice vorbirea liberă”, a fost dată afară de pe serverele Amazon, sâmbătă.

Conform The Verge, CEO-ul John Matze a transmis, printr-un comunicat, că site-ul ar putea să fie indisponibil până la o săptămână, pentru că lucrurile „trebuie reconstruite de la zero”. Matze a explicat că compania se pregătise de un astfel de eveniment, fiindcă „nu s-a bazat niciodată pe infrastructura proprietară Amazon”.

El a adăugat că „mulți” se întrec pentru afacerea Parler, acuzând Amazon, Google și Apple de un atac coordonat pentru a desființa competiția. „Am fost prea de succes, prea rapid”, a mai scris Matze, în comunicat. „Te poți aștepta ca războiul împotriva competiției și a vorbirii libere să continue”. Platforma Parler a devenit populară printre susținătorii lui Donald Trump, fin cauză că Twitter și Facebook au politici mai clare împotriva limbajului urii și violenței. Apple și Google au șters aplicația de pe App Store, respectiv Magazinul Google Play, din cauza incitării la violență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel