Parlamentul venezuelean îşi alege preşedintele

Parlamentul venezuelean - unica instituţie controlată de opozanţii lui Nicolas Maduro - îşi alege duminică preşedintele pentru 2020, un post în care Juan Guaido se declară sigur că va fi reconfirmat, ceea ce îi va permite să continue "lupta" pe care o duce de un an pentru a-l îndepărta pe şeful statului, informează AFP.

Votul celor 167 de deputaţi, care urmează să înceapă la 11:00 (15:00 GMT), este crucial pentru tânărul lider al opoziţiei venezuelene. În virtutea statutului său de preşedinte al parlamentului unicameral, el se proclamase preşedinte interimar al Venezuelei în 23 ianuarie 2019, angajându-se într-o confruntare acerbă cu puterea chavistă care durează în continuare.

Potrivit lui Juan Guaido, Nicolas Maduro este un "dictator" care "uzurpă" funcţia de şef al statului după alegerile prezidenţiale "frauduloase" din 2018 şi îl face responsabil de grava criză economică şi socială pe care traversează ţara cu cele mai mari rezerve petroliere din lume.

Reconfirmarea sa în funcţie i-ar permite să continue să se prevaleze de titlul de preşedinte interimar pe care i l-au recunoscut peste 50 de ţări, între care şi SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel