Parlamentul European va dezbate intrarea României în Schengen. Socialiştii europeni susţin România

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Aderarea României la spaţiul Schengen va intra în dezbatere în plenul Parlamentului European la începutul lunii octombrie. Anunţul a fost făcut de europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu. 

"Astăzi, în Conferința Președinților Parlamentului European, s-a discutat și a fost aprobată inițiativa Grupului social-democrat de a avea o dezbatere în plenul Parlamentului European pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen în sesiunea din 3-6 octombrie de la Strasbourg, urmată de o rezoluție la următoarea plenară.

Iată că, solicitarea pe care am făcut-o săptămâna trecută, cu sprijinul a 50 de eurodeputați din Parlamentul European, devine realizabilă cu ajutorul familiei noastre politice europene care dovedește încă o dată că stânga europeană susține România. De altfel, toate guvernele social-democrate europene, începând cu cancelarul german social-democrat, Olaf Scholz, au afirmat public susținerea pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen, ceea ce nu este cazul guvernelor de centru-dreapta.

Tot în acest sens, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) urmează să aprobe la Berlin o rezoluție în care solicită aderarea României la spațiul Schengen fiind și o dovadă a influenței pe care o are Partidul Social Democrat în familia noastră europeană.

Doresc pe această cale să îi mulțumesc liderei grupului nostru, Iratxe Garcia Perez, pentru sprijinul oferit și faptul că se ține de promisiunea făcută la București președintelui Marcel Ciolacu, care a solicitat plasarea acestui subiect pe agenda europeană, și să salut implicarea colegului meu, eurodeputatul Dan Nica, care, împreună cu toată delegația noastră, a făcut posibilă această dezbatere", a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Manfred Weber: Bulgaria și România trebuie să devină în sfârșit state membre ale Spațiului Schengen

Preşedintele formaţiunii paneuropene Partidul Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat duminică, la Sofia, că Bulgaria şi România trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen şi că ele încă aşteaptă, alături de Croaţia, ca decizia finală în acest sens să fie luată de Consiliul UE.

"Unul dintre principalele mesaje pe care l-am transmis este că Bulgaria şi România trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen", a spus Weber, potrivit unei postări pe Facebook a liderului PPE, care a fost redistribuită de eurodeputatul român Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al formaţiunii.

Preşedintele PPE a menţionat că a efectuat o deplasare în Bulgaria înainte de scrutinul parlamentar de la 2 octombrie pentru a-şi exprima sprijinul pentru formaţiunea membră, GERB.

"Noi, în Parlamentul European, am susţinut mereu acest lucru, am luptat mereu pentru ca Bulgaria să devină membru deplin şi sunt sigur că cu un guvern PPE la Sofia vom recăpăta controlul asupra frontierelor externe, problemelor migratorii, aşa cum a era înainte", a spus Weber.

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a mai transmis preşedintele formaţiunii paneuropene, care conduce şi grupul PPE din PE, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel